Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας

Ξοδεύετε περισσότερα από όσα θα θέλατε στους λογαριασμούς ενέργειας; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας πιο ενεργειακά αποδοτικό, βοηθώντας σας να εξοικονομείτε εκατοντάδες ευρώ κάθε χρόνο.

Δείτε παρακάτω τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι.

1. Μετάβαση σε ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες

Εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε παλιούς λαμπτήρες αλογόνου στο σπίτι σας; Η αντικατάστασή τους με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει αρκετά ευρώ στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας. Θυμηθείτε να σβήσετε τα φώτα όταν φεύγετε από ένα δωμάτιο και εάν έχετε διακόπτη dimmer, κλείστε το για να βοηθήσετε τους λαμπτήρες σας να διαρκέσουν περισσότερο.
Φυσικά, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εξειδικευμένους ηλεκτρολόγους του Episkeuazo.gr.

2. Φορέστε ένα πουλόβερ

Με τον κίνδυνο να ακουστούμε σαν τον μπαμπά σας, ένα ελαφρύ πουλόβερ θα μπορούσε να δώσει σε όλους στο σπίτι σας κάποια επιπλέον ζεστασιά. Θα μπορούσατε ακόμη και να επιλέξετε έναν παχύτερο, πιο γοητευτικό αριθμό, δίνοντάς σας σοβαρούς πόντους στυλ, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας.

3. Μειώστε το χρόνο στο ντους

Κατά μέσο όρο, η μέση διάρκεια στο ντους είναι περίπου 8 λεπτά. Εάν πρόκειται να ξοδεύετε μόνο ένα λεπτό λιγότερο στο ντους κάθε μέρα, θα μπορούσε να εξοικονομήσετε έως και 7€ ετησίως στους λογαριασμούς ενέργειας (ανά άτομο).

4. Χαμηλώστε τον θερμοστάτη σας

Εντάξει. Δεν μπορείτε να κάνετε άλλο οικονομία. Ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσετε τη θέρμανση και να χαλαρώσετε μπροστά από την τηλεόραση με ταινίες που φτιάχνουν την διάθεση. Εάν έχετε κάνει ό, τι μπορείτε για να καλύψετε τα κενά και τις διαρροές και να καταστήσετε το σπίτι σας εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικό, ρίξτε μια ματιά στην οθόνη του θερμοστάτη. Πρέπει πραγματικά να ρυθμιστεί στους 25°C; Κάθε 1°C υψηλότερα στον θερμοστάτη σας προσθέτει ευρώ στον ετήσιο λογαριασμό θέρμανσης.

5. Κλείστε τις κουρτίνες

Ένα παχύ στρώμα από κουρτίνες μπορεί να κάνει υπέροχη δουλειά παγιδεύοντας τη θερμότητα στο σπίτι σας και δημιουργεί μόνωση στα παράθυρά σας από το κρύο έξω. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για θερμικές κουρτίνες. Ίσως χρειαστεί να επενδύσετε σε μια λάμπα ή δύο για να φωτίσετε το χώρο, αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Κατανοούμε πόσο εύκολο είναι να υπερβείτε στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, οπότε απλώς θυμηθείτε να ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας που θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν εκατοντάδες ευρώ κάθε χρόνο. Ας ελπίσουμε ότι τώρα είστε πλήρως προετοιμασμένοι για έναν ενεργειακά αποδοτικό χειμώνα στο σπίτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *