Ρωσία: Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού

εμβόλιο Τουρκία

Με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Ξεκινά ο εμβολιασμός στη Ρωσία.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ξεκίνησε σε όλες τις περιφέρειες στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι πριν την διάθεση του εμβολίου πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στις υλικοτεχνικές υποδομές για να ελεγχθεί η αλυσίδα διανομής του εμβολίου.

Σύμφωνα με το υπουργό Υγείας, μελετήθηκαν επιπλέον όλες οι προκαθορισμένες διαδικασίες που απαιτούνται για να διασφαλισθεί η ποιότητα, η μεταφορά και η φύλαξη του εμβολίου, όπως και αυτές που απαιτούνται για τον εμβολιασμό των πολιτών με βάση τις προτεραιότητες που έχουν ορισθεί και αφορούν τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό.

Ο Μουράσκα είπε ότι στον εμβολιασμό, σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας συμμετέχουν 1.229 ιατρικά ιδρύματα.

Διαβάστε επίσης  Πούτιν: Ορκίστηκε για την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αποστολές των εμβολίων γίνονται σε 90 ιατρικά ιδρύματα σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας, από τα οποία γίνεται η διανομή εντός των περιφερειών

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός καταγράφει παράλληλα τους εμβολιασθέντες, οι οποίοι ανέρχονται στις 28.500.

Επισήμανε μάλιστα ότι όλοι οι εμβολιασθέντες μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογή κινητού τηλεφώνου η οποία είναι συνδεδεμένη με το υπουργείο Υγείας και μέσω της οποίας μπορούν να ενημερώνουν για την κατάσταση της υγείας τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *