Super League: “Εσπασε” το αήττητο του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Super League, καθώς κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παράλληλα, “έσπασε” το αήττητο των Πειραιωτών στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση καθώς στο 5′ απείλησε με τον Εγκμπακοτό και στο 6′ άνοιξε το σκορ. Ο Σανκαρέ σέντραρε εξαιρετικά και ο επερχόμενος Μαουρίσιο σκόραρε με κεφαλιά (1-0).

O Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αγγίζοντας το γκολ στο 18′ με τον Βρουσάι, ο οποίος πάτησε την περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά αν και αμαρκάριστος σούταρε ψηλά άουτ.

O Παναθηναϊκός έδωσε μέτρα στον Ολυμπιακό που προσπάθησε να βρει μάταια απάντηση στο γκολ του Μαουρίσιο απειλώντας στο 42′ με κεφαλιά του Βρουσάι και στο 44′ με σουτ του Χασάν.

Ο Μαρτίνς ψάχνοντας να αλλάξει κάτι στη λειτουργία του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Βρουσάι με τον πολύπειρο Βαλμπουενά, ενώ λίγο αργότερα (56′) έριξε στη μάχη και τους Μπα και Ελ Αραμπί διαφοροποιώντας και τον σχηματισμό σε 4-4-2. Και στο 65′ οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το γκολ για πρώτη φορά στο β’ ημίχρονο αλλά το σκαφτό πλασέ του αμαρκάριστου Χασάν κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Διαβάστε επίσης  Παναθηναϊκός-Αρης 0-1: Μεγάλο διπλό, πρόβα για τον τελικό Κυπέλλου

Ο Μπόλονι βλέποντας τον Παναθηναϊκό να πιέζεται, έριξε στη μάχη τον Καρλίτος και τον Νιάς προκειμένου να διατηρήσει το προβάδισμα στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς. Και όχι μόνο διατήρησε το 1-0 αλλά έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου γκολ στο 74′ με τον Σανκαρέ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ στην ασταθή απόκρουση του Σα έπειτα από κεφαλιά του Βέλεθ κι έγραψε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν παράτησε τη μάχη και στο 82′ βρήκε το γκολ που έψαχνε από τον πρώτο σκόρερ του έπειτα από φάση διαρκείας και… καραμπόλες. Μετά το κόρνερ ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ο Νιάς προσπάθησε να απομακρύνει ο Ελ Αραμπί έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι επέστρεψε στον Μαροκινό που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (70′ Νιάς), Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Ενγμπακοτό (77′ Αϊτόρ), Καμπετσής (66′ Καρλίτος), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (56′ Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (76′ Μασούρας), Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι (46′ Βαλμπουενά), Φορτούνης (56′ Ελ Αραμπί), Χασάν (76′ Κάιπερς).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *