Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβεί σαν σήμερα 28 Μαΐου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
585 π.Χ. Κατά τη διάρκεια μάχης στον ποταμό Άλυ, μεταξύ του Αλυάττη Β’ και του Κυαξάρη, συμβαίνει έκλειψη Ηλίου την οποία είχε προβλέψει ο Θαλής ο Μιλήσιος.
1533 Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι δηλώνει έγκυρο το γάμο του βασιλιά Ερρίκου Η’ της Αγγλίας και της Άννας Μπολέιν.
1588 Η Ισπανική Αρμάδα, με 130 πλοία και 30.000 άνδρες, σαλπάρει από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας για τη Μάγχη.
1754 Πόλεμος Γάλλων και Ινδιάνων: η πολιτοφυλακή της Βιρτζίνια υπό τον 22χρονο αντισυνταγματάρχη Τζορτζ Ουάσινγκτον νικά μία γαλλική αναγνωριστική δύναμη στη Μάχη του Ζάμονβιλ Γκλεν στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια.
1830 Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Άντριου Τζάκσον υπογράφει νόμο με τον οποίο μετακινεί τους ιθαγενείς Αμερικανούς.
1871 Πέφτει η Παρισινή Κομμούνα.
1905 Ρωσοϊαπωνικός Πόλεμος: η ναυμαχία της Τσουσίμα λήγει με την καταστροφή του Ρωσικού Βαλτικού Στόλου από το Αυτοκρατορικό Ιαπωνικό Ναυτικό.
1918 Η Λαϊκή Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν και η Πρώτη Δημοκρατία της Αρμενίας ανακηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.
1934 Γέννηση των πεντάδυμων των Ντιόν στον Καναδά, των πρώτων που επέζησαν όλα της βρεφικής τους ηλικίας.
1937 Ανοίγει επίσημα η κρεμαστή γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ στο Σαν Φρανσίσκο.
1941 Β’ Π.Π.
1952 Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
1961 Το άρθρο του Πίτερ Μπένενσον “Οι ξεχασμένοι κρατούμενοι” δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα The Observer. Η δημοσίευση του άρθρου θα καθιερωθεί αργότερα ως η ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.
1979 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπογράφει τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.)