Εντονη δυσαρέσκεια Δένδια για Γερμανία: Δεν κάλεσε την Ελλάδα στη διάσκεψη για τη Λιβύη

Δένδιας

Τι ανέφερε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών

Ο Νίκος Δένδιας δεν έκρυψε τη δυσφορία της Αθήνας για το γεγονός πως δεν έλαβε πρόσκληση από την Γερμανία για τη διάσκεψη για τη Λιβύη.

Συμμετέχοντας στη συζήτηση για την ελληνική εξωτερική πολιτική στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης περιφερειακής ανάπτυξης «Regional Growth Conference» στην Πάτρια, ο Νίκος Δένδιας ρωτήθηκε για το ζήτημα της Λιβύης και απάντησε:

“Καταρχήν, η σχέση της Ελλάδας με την κατάσταση στη Λιβύη τώρα είναι πολύ διαφορετική από ότι ήταν εδώ και λίγους μήνες. Γιατί; Διότι, πρώτον έχουμε επαναλειτουργήσει την Πρεσβεία μας, έχουμε λειτουργήσει Προξενείο στη Βεγγάζη, έχουμε επισκεφθεί τη Λιβύη, συζητάμε με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης. Κάτι που δεν συνέβαινε με τη διοίκηση Sarraj πριν.

Άρα η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και μια επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά. Παρά ταύτα, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά σε αυτή τη συνάντηση. Και αυτή τη δυσαρέσκεια την έχω και εγώ διαμηνύσει στο συνάδελφό μου και νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και σε επίπεδο του Πρωθυπουργού και πρόκειται σύντομα να συναντηθώ με τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Γιαν Κούμπιτς, ακριβώς για να του μεταφέρω το ίδιο, παρότι γνωρίζω ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό”.

Διαβάστε επίσης  Δένδιας από Θεσσαλονίκη: «Θα δημιουργηθούν δύο «Θόλοι» - Δεν είμαστε Λουξεμβούργο, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *