Καιρός: Εκτακτο δελτίου από την ΕΜΥ – «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη

Για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο το Σαββατοκύριακο

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ. Ο καιρός επιδεινώνεται ραγδαία τις επόμενες ώρες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) το μεσημέρι και αύριο Σάββατο (12-06-2021) σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) από το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

2. Αύριο Σάββατο (12-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Αστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και χρειάζεται προσοχή σε όσους πάνε για μπάνιο στη θάλασσα.

Μόνο για μπάνιο δεν θα είναι ο καιρός το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου καθώς η καιρική αστάθεια θα παραμείνει, δίνοντας ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα τις επόμενες μέρες, όπως πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο, χαλάζι ή ακόμη και ανεμοστρόβιλους και υδροστρίοβιλους. Ο γνωστός μετεωρολόγος συνιστά μεγάλη προσοχή σε όσους πάνε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο και τους καλεί τις μεσημεριανές ώρες εφόσον δουν να πλησιάζει η βροχή να εγκαταλείψουν την παραλία.

Διαβάστε επίσης  Με τι καιρό θα πούμε "Χριστός Ανέστη" - Η πρόβλεψη Μαρουσάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πολύ μεγάλη προσοχή στους κεραυνούς. Μην σας ξεγελάει ότι η μέρα μπορεί να ξεκινάει με ηλιοφάνεια. Τις μεσημεριανές ώρες απομακρυνόμαστε από θάλασσες και υψηλά σημεία. Υπάρχει κίνδυνος και για μπουρίνια για όσους κάνουν θαλάσσια σπορ. Το Σάββατο θα βρέξει αρκετά και στην Αττική σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, οπότε δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή» κατά την πρόγνωσή του στο Open.

Για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο το Σαββατοκύριακο

«Αυτό συμβαίνει καθώς πάνω από την χώρα μας αναπτύσσεται μία Ψυχρή Λίμνη. Δηλαδή, ψυχρές αέριες μάζες θα λιμνάσουν πάνω από τη χώρα μας για αρκετές ημέρες θα αρχίσουν να στροβιλίζονται και θα δημιουργούν αυτόν τον άστατο καιρό με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Αυτό συμβαίνει γιατί δημιουργούνται μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές κυρίως αργά το μεσημέρι και το απόγευμα, εκεί που έχουμε τις μέγιστες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του εδάφους σε αντίθεση με τα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας» εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Οσο για το μέχρι πότε θα διαρκέσει αυτή τη κατάσταση ο κ.Μαρουσάκης σημείωσε πώς δεν αναμένεται αλλαγή μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *