Κήπος του Νερού: Ο μικρός δροσερός παράδεισος στη Νέα Παραλία

Με νέο και ανανεωμένο πρόσωπο, ο Κήπος του Νερού στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο.

Μετά το βανδαλισμό που συνέβη στο μέρος τον Ιανουάριο του 2019, όπου εκλάπησαν δυο σειρές φύλλων χαλκού 3,5 τόνων, ο Κήπος του Νερού δεν είχε την ίδια αισθητική, καθώς ένα μέρος του δεν λειτουργούσε καν.

Ο Κήπος ανακαινίστηκε και πριν λίγο καιρό, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, παραδόθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης στους πολίτες. Τα “εγκαίνια” έγιναν το Σάββατο 5 Ιουνίου από το δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης Σωκράτη Δημητριάδη.

Ο κήπος του νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη

Ο ανακαινισμένος Κήπος του Νερού ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν τη δροσιά και την ομορφιά του χώρου όλες τις ώρες της ημέρας.

Ο κήπος του νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη

Στο σημείο καθαρίστηκε η λάσπη, απομακρύνθηκαν υλικά τα οποία από την επιφάνεια που βρίσκονταν έφτασαν στον πάτο των λιμνών, καθαρίστηκαν όλες οι σωληνώσεις και αντικαταστάθηκαν ή επισκευάστηκαν όλες οι παλιές αντλίες.

Διαβάστε επίσης  Δήμος Θεσσαλονίκης: Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα

Τοποθετήθηκε επίσης φωτισμός led κάτω από τα τζάμια, που φωτίζεται τη νύχτα για να δίνει μια διαφορετική εικόνα.

Ο κήπος του νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη

Κάτι ακόμη που αντικαταστάθηκε είναι τα νούφαρα που υπήρχαν στις λίμνες. Ο Κήπος του Νερού ενισχύθηκε με καινούργια νούφαρα, τα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη να βγάζουν τα λουλούδια τους και σε λίγο καιρό θα προστεθούν και τα ψάρια στο νερό, καθώς έχουν τοποθετηθεί και τα απαραίτητα βακτήρια για την επιβίωση τους και θα γεμίσουν ζωή το νερό.

Για αρχή, τα ψάρια που θα προστεθούν θα είναι 40-45 και κάθε βδομάδα θα προστίθενται άλλα 30 με 40.

Ο κήπος του νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη

Δίπλα σε αυτή την μικρή όαση, υπάρχει και ένα αναψυκτήριο στο οποίο μπορούν όλοι να κάτσουν και να ανακουφίσουν τη δίψα τους με ένα αναψυκτικό, το οποίο θα συμπληρώνει η ομορφιά και η δροσιά του κήπου.

Ο κήπος του νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη

Σε συνδυασμό με το αεράκι της θάλασσας, ο Κήπος του Νερού είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσουν τη βόλτα τους στην πόλη μικροί και μεγάλοι.

Ο κήπος του νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *