Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης στην εστίαση τα καφέ-μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης.
Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από σήμερα, 8 Ιουλίου, και η κύρια διαφοροποίηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε όλους αυτούς τους χώρους οι παραβρισκόμενοι θα πρέπει να είναι πλέον καθιστοί. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν βαριά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις στις οποίες θα σημειωθούν παραβάσεις.
Αναλυτικά τα νέα μέτρα:
– Όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό και την υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους
– Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.
– Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει κύρωση για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες.
– Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.