Φάμελλος: «Αυξήσεις για τους πελάτες της ΔΕΗ αλλά ρουσφέτια για τα γαλάζια παιδιά»

Φάμελλος

Τόνισε την συνεχιζόμενη πρακτική τακτοποίησης τους

Τη συνεχιζόμενη πρακτική τακτοποίησης «γαλάζιων» παιδιών με προκλητικά υψηλότατες αμοιβές και πρόσθετα bonus στη ΔΕΗ και στο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα όλοι οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, επανάφερε, με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Φάμελλος.

Πρόκειται για ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναδείξει πολλές φορές στη Βουλή, καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφεύγει να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στη σύσταση και στην πλήρωση νέων θέσεων ευθύνης στα οργανογράμματα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και στην εξέλιξη των συνολικών αποδοχών στις θέσεις αυτές κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

«Μαθαίνουμε για τη δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων διευθυντών στη ΔΕΗ και στο ΔΕΔΔΗΕ, και μάλιστα με χαμηλά προσόντα. Στη ΔΕΗ ενώ οι Διευθύνσεις ήταν 30, επί ΝΔ έχουν γίνει 90. Οι Γενικές Διευθύνσεις ήταν 7 και έχουν γίνει 14. Στο ΔΕΔΔΗΕ έχουν δημιουργηθεί 2 νέες θέσεις Γενικών Διευθυντών, 5 νέες Διευθύνσεις, 2 θέσεις Διευθυντών Επικουρίας που δεν έχουν προσωπικό. Πρόσφατα, σάς καταθέσαμε στη Βουλή προκήρυξη θέσης Διευθυντή στο ΔΕΔΔΗΕ η οποία δεν απαιτεί ισοτιμία πτυχίου και αυτό παρά την αντίθετη προηγούμενη απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ που είναι δικό σας στέλεχος.

Παράλληλα, η αμοιβή του
Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ είναι εξαπλάσια αυτής της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εκτοξευθεί στα 350.000 ευρώ. Όλα αυτά συμβαίνουν όταν κυριολεκτικά, όλη η Ελλάδα «παγώνει», βλέποντας τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Φάμελλος.

Απαντώντας στην υπεκφυγή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ν. Ταγαρά, ο οποίος αναφέρθηκε στη «διάσωση» της ΔΕΗ και στη νέα «πελατοκεντρική» πολιτική της εταιρείας και στο γεγονός ότι η αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, ο Σ. Φάμελλος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αισχροκέρδεια που επικρατεί εδώ και ενάμιση χρόνο στην αγορά ηλεκτρισμού, στο γεγονός ότι εδώ και καιρό η χώρα μας έχει την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή στην Ευρώπη, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο στήριξης των καταναλωτών, και ότι μόλις πρόσφατα, πολύ καθυστερημένα και μετά την αντίδραση των καταναλωτών, η
κυβέρνηση αντιλήφθηκε το ζήτημα και συζητά τη λήψη μέτρων.

Αντί για πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος, η ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε μαγαζί για να βολεύονται γαλάζια παιδιά

«Μας κοροϊδεύετε όταν μιλάτε για πελατοκεντρική πολιτική. Για τους πελάτες έχετε αυξήσεις. Ρουσφετοκεντρική είναι η πολιτική που ακολουθείται σήμερα στη ΔΕΗ. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που έβαλε «φρένο» στην συμπερίληψη των μπόνους, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, των γαλάζιων παιδιών στις χρεώσεις, στα τιμολόγια που ανακτά ο ΔΕΔΔΗΕ», επεσήμανε ο Σ. Φάμελλος, καταθέτοντας και το σχετικό δημοσίευμα στα πρακτικά της Βουλής.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το ρεύμα δεν αυξήθηκε ούτε κατά ένα ευρώ. Με εσάς απειλούνται με χρεοκοπία όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και όλη την ελληνική επιχειρηματικότητα, διότι δεν υπάρχει επιχειρηματίας που να μην πλήττεται. Δεν υπάρχει μικρομεσαίος, δεν υπάρχει βιοτέχνης, δεν υπάρχει έμπορος ή ξενοδόχος ή μαγαζί εστίασης που να μην πλήττεται.

Τελικά από ό,τι φαίνεται η δική σας αριστεία είναι να πληρώνουν όλοι το κόστος και το μόνο που να κάνει η ΔΕΗ είναι να χειραγωγεί τις τιμές και να προσλαμβάνει γαλάζια παιδιά, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει μπόνους σε στελέχη που άφησαν τη μισή Αττική χωρίς ρεύμα κατά τη διάρκεια της Μήδειας», σημείωσε ο Σ.Φάμελλος στο κλείσιμο της τοποθέτησής του.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ακόμα μια φορά, δεν κατατέθηκαν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις διευθυντών και τις αμοιβές τους, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει το ζήτημα με τη διαδικασία της επερώτησης εκ νέου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *