Θεσσαλονίκη: Με ευλάβεια και κατάνυξη οι εορτασμοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Την τιμητική της έχει σήμερα 26 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη γιορτάζει την ημέρα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επέτειο της απελευθέρωσης της από τον τουρκικό ζυγό.

Μάλιστα, σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου από τις 6.30 έως τις 10.30 π.μ., ετελέσθη ο εόρτιος Όρθρος και το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και ακολούθως στις 11.30 π.μ. ακολουθεί η Δοξολογία για την επέτειο της απελευθερώσεως της Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Δεν έλειψαν φυσικά και τα απρόοπτα όταν νωρίτερα ιερέας εξέφρασε τα παράπονα του σε άνδρα της αστυνομίας για την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ενώ παρότρυνε κόσμο να μπει στο Ναό χωρίς μάσκες.

Παρότι προσπαθούν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, δεν λείπουν και αυτοί που δεν τα ακολουθούν κατά γράμμα. Σίγουρα υπάρχει μία ανησυχία, καθώς τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ είναι από τα ξημερώματα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω της δοξολογίας που θα τελεστεί για τον σημερινό εορτασμό του πολιούχου της πόλης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 05:00 έως τις 13:30 απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων σε τμήματα των οδών Αγίου Δημητρίου, Κασσάνδρου, Μακεδονικής Αμύνης και Αριστοτέλους, όπως επίσης κατά μήκος της οδούς Σελεύκου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου.

Από το πρωί, γερανοί της Τροχαίας απομακρύνουν οχήματα που βρίσκονται σταθμευμένα σε σημεία όπου ισχύει η παραπάνω απαγόρευση και οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν να τα απομακρύνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *