Την σύλληψη του Άραβα που εισέβαλε σε εκκλησία φωνάζοντας, στον Άγιο Παντελεήμονα, έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Άγιος Παντελεήμονας: “Η ΕΛ.ΑΣ δρα με αποτελεσματικότητα. Ο Άραβας που δημιούργησε πρόβλημα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα συνελήφθη. Οφείλουν όλοι σεβασμό στις θρησκευτικές λειτουργίες μας” έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος στο Twitter.
Η ΕΛ.ΑΣ δρα με αποτελεσματικότητα. Ο Άραβας που δημιούργησε πρόβλημα στην εκκλησία του Αγ.Παντελεήμονα συνελήφθη. Οφείλουν όλοι σεβασμό στις θρησκευτικές λειτουργίες μας.
— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) April 20, 2022
Όπως φαίνεται στο βίντεο του ΑΝΤ1, ο άνδρας κατευθύνθηκε προς το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει ότι έχει σχέση με το Ισλάμ, επικαλούμενος λόγια από το Κοράνι.
Τότε δύο άνδρες από την εκκλησία πήγαν και τον απομάκρυναν από το σημείο. Παράλληλα ο ιερέας προσπάθησε να ηρεμήσει τους πιστούς, οι οποίοι θορυβήθηκαν και φοβήθηκαν.
Έπειτα από λίγο έφτασαν και αστυνομικοί στην εκκλησία, αλλά το περιστατικό είχε τελειώσει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας πιθανόν να βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.