Υψηλές θερμοκρασίες πρόκειται να επικρατήσουν στη χώρα το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου αλλά και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει την Κυριακή έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου στις Σέρρες και έως τους 28 βαθμούς στα Τρίκαλα όπως και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.
Σήμερα ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο με τις προηγούμενες ημέρες όσον αφορά στα φαινόμενα, με τις βροχές αρκετά περιορισμένες.
Ο καιρός με μια ματιά
-Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις στα ανατολικά
-Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως από το Σαββατοκύριακο και μετά
-Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7
Μέχρι και τις αρχές του Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι ασυνήθιστος για την εποχή με 27άρια, ζέστη και ανομβρία.
Τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, αλλά και για την εξέλιξη των επόμενων ημερών ενόψει και του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.
Συγκεκριμένα το Σάββατο (22/10) όλη η χώρα θα έχει ηλιοφάνεια, ενώ την Κυριακή (23/10) το θερμόμετρο θα δείξει τοπικά ακόμη και 28 βαθμούς (στις περιοχές μακριά από τη θάλασσα και στα πεδινά).