Ταχιάος: “Ενα νέο τοπόσημο παίρνει την θέση του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης”

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκος Ταχιάος με ανάρτηση του στο Facebook έκανε λόγο για ένα νέο τοπόσημο που παίρνει την θέση του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

“Μέσα στο καλοκαίρι που μας έρχεται, ένα νέο τοπόσημο που παίρνει την θέση του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γίνεται πραγματικότητα. Με την παράδοση του μετρό σε λειτουργία, η πλατεία που θα φιλοξενεί την είσοδο ενός από τους σταθμούς της, θα αναδειχθεί στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, διεκδικώντας την ίδια δόξα που είχε και στο παρελθόν όπως μοιάζει να προδίδουν και τα αρχαιολογικά ευρήματα που έφερε στην επιφάνεια η ανασκαφή και αναδεικνύει το έργο”, τόνισε αρχικά ο κ. Ταχιάος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Πολιτισμού με την άμεση εμπλοκή στον σχεδιασμό και το τελικό αποτέλεσμα της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλεως Θεσσαλονίκης. Τα φωτορεαλιστικά σχέδια που βλέπετε πιστώνονται στην συνεργασία Betaplan Ventourakis – Tavaniotis & Associates S.A.και Eleftheria Deko Lighting Design καθώς και πλειάδας μελετητών διαφόρων ειδικοτήτων.
Σας αφήνω να μαντέψετε την τοποθεσία και το όνομα της πλατείας. Δεν είναι δύσκολο, αλλά μετά από περισσότερα από 15 χρόνια περιτριγυρισμένη από λαμαρίνες, αυτό έχει μάλλον ξεχασθεί. Οι εικόνες βοηθούν να το θυμηθούμε”.