Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τέσσερις προσαγωγές από την ΕΛΑΣ για την τραγωδία

Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη η έρευνα για το δυστύχημα

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές για την στα Τέμπη όπου σημειώθηκε η φονική σύγκρουση των δύο τρένων.

Την ίδια ώρα οι Αρχές δίνουν μάχη στα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιβατών.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: “Δεν λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα με ανθρώπινο παράγοντα, χειροκίνητα”, λέει o πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open έχουν εξεταστεί και ολοκληρώσει τις καταθέσεις τους ένας εκ των βασικών υπευθύνων της Hellenic Train, ένας προϊστάμενος στα εκδοτήρια και ένας προϊστάμενος στους μηχανοδηγούς. Την ίδια ώρα υπάρχει αναμονή για την κατάθεση του σταθμάρχη Λάρισας.

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης  Καραμανλής για την δικογραφία για τα Τέμπη: "Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου"

Πηγή φωτό: Eurokinissi
Πηγή: ethnos.gr