Τραγωδία στα Τέμπη: Ενταση έξω από τα δικαστήρια Λάρισας – Προσήχθησαν δημοσιογράφοι

τραγωδία στα Τέμπη δικαστήρια Λάρισας προσαγωγές

Μετά από μήνυση του Ανδρέα Θεοδωρόπουλου

Ένταση επικράτησε έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, όπου πραγματοποιείται η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας, καθώς προσήχθησαν τρεις δημοσιογράφοι και ένας οπερατέρ.

Αιτία για τις προσαγωγές, η μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Έκανε λόγο για προσβολή νεκρών από τους δημοσιογράφους και τον τεχνικό, με το θερμόμετρο της έντασης στο σημείο να ανεβαίνει.

Ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων και τραυματιών διαπληκτίστηκε έξω από το δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και απείλησε αρχικά με μηνύσεις δημοσιογράφους, οι οποίοι λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν από την αστυνομία στο τμήμα μεταγωγών. Η ένταση ξεκίνησε όταν ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος είπε ενώπιον δημοσιογράφων ότι έδωσε στοιχεία στην ανακρίτρια και του ζητήθηκε παράβολο.

Ακολούθησε έντονος διάλογος με δημοσιογράφους και στη συνέχεια ο δικηγόρος άρχισε να απειλεί με μηνύσεις. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος έδωσε κάποια στιγμή εντολή σε συνεργάτη του, να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Υπέβαλε τις μηνύσεις για «προσβολή νεκρών» όπως φώναζε και τα 4 άτομα οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα. Στο σημείο έφτασαν δύο περιπολικά με τους αστυνομικούς να ζητούν από τους δημοσιογράφους και τον οπερατέρ να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε επίσης  Κατέληξε η Γερμανίδα τουρίστρια που παρασύρθηκε από 19χρονο οδηγό μηχανής

Η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας καθυστέρησε αρκετές ώρες λόγω τεχνικού προβλήματος και ξεκίνησε τελικά λίγο πριν τις 14:00, ενώ ο σταθμάρχης είχε φτάσει πριν τις 09:30.

Ο σταθμάρχης προσήλθε στα δικαστήρια νωρίτερα από τις 11 που είχε αρχικά ανακοινωθεί υπό δρακόντεια ασφαλείας. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Στην αρχική δήλωσή του την Τετάρτη όταν και οδηγήθηκε στα δικαστήρια ο συνήγορός του είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη στο μερίδιο που του αναλογεί.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 57 και από τις σορούς έχουν ταυτοποιηθεί οι 55.

Πηγή: newsit.gr