Τραγωδία στα Tέμπη: Ερευνες στα γραφεία του ΟΣΕ από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων

Σιδηροδρομική γραμμή ράγες τρένο τρένα

Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας για το δυστύχημα

Στα γραφεία του ΟΣΕ βρέθηκαν σήμερα (7/3) στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο επίκεντρο των ερευνών είναι η αναζήτηση εγγράφων που μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι εκπαιδεύσεις των σταθμαρχών, ποιοι κανόνες ακολουθήθηκαν και ποια είναι τα πρωτόκολλα, ενώ δεν αποκλείεται σε περίπτωση που χρειαστεί, να επανέλθουν.

Τραγωδία στα Τέμπη: Σοκάρει νεαρός επιζών – «Ηταν κόλαση επί γης και μύριζε θάνατος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της ΡΑΣ έχουν στα χέρια τους κάποια έγγραφα που θα τους βοηθήσουν στην έρευνά τους, καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης που ακολουθήθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου.

Τα ευρήματα της έρευνας θα σταλούν μέσω πορίσματος στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Διαβάστε επίσης  Κατέληξε η Γερμανίδα τουρίστρια που παρασύρθηκε από 19χρονο οδηγό μηχανής

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάει στον τόπο της τραγωδίας και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Μονάδας Ασφάλειας και Διαλειτουργικότητας της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Πηγή: ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi