Χαλκιδική: Ποινή 18 μηνών σε άνδρα που έστειλε στο νοσοκομείο την πρώην του και τη φίλη της

κακοποίηση βιασμός Βόλος

Απειλούσε ότι θα σκοτώσει και τις δύο γυναίκες

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλλε σε άνδρα που ξυλοκόπησε άγρια την πρώην σύζυγο του και την φίλη της στη Χαλκιδική, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από δικηγόρο, κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή, εξύβριση κατά συρροή και απλή σωματική βλάβη από πρόθεση.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, όταν η 40χρονη πρώην σύζυγος με καταγωγή από τη Βουλγαρία, επισκέφτηκε – κατόπιν συνεννόησης – με τη φίλη της το σπίτι που έμενε για 13 χρόνια με τον κατηγορούμενο στη Χαλκιδική, προκειμένου να μείνει για λίγες ημέρες εκεί με τα παιδιά τους για να είναι κοντά σε θάλασσα.

«Μου έριξε μπουνιά στο πρόσωπο, το κεφάλι μου είχε πρηστεί»

«Τον είχα ενημερώσει ότι θα πάμε με τα παιδιά στο σπίτι. Όταν έφτασα δεν ήταν κανένας και άνοιξα με τα κλειδιά μου για να να ετοιμάσω τα δωμάτια των παιδιών με τη φίλη μου», είπε αρχικά η γυναίκα στην κατάθεσή της, περιγράφοντας στη συνέχεια τη στιγμή της επίθεσης από τον πρώην σύζυγό της.

«Μπήκε στο σπίτι με νεύρα, άρχισε να φωνάζει και να μας βρίζει. Έλεγε “τι κάνετε στο σπίτι π…ες; Θα σε σκοτώσω”. Εγώ καθόμουν στην καρέκλα και με κλώτσησε δυνατά ψηλά στο πόδι. Φοβήθηκα και σηκώθηκα όρθια. Δεν μίλησα, δεν έκανα τίποτα. Μετά μου έριξε μπουνιά στο πρόσωπο. Το κεφάλι μου είχε πρηστεί, φούσκωσε και με πήγαν στο νοσοκομείο», περιέγραψε η γυναίκα, εξηγώντας πως ο πρώην σύζυγός της επιτέθηκε και στην φίλη της, αλλά και τον τρόπο που κατάφερε να ζητήσει βοήθεια.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ανδρας πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη - Δυο συλλήψεις

«Η φίλη μου του είπε να ηρεμήσει και τις επιτέθηκε με μπουνιές»

«Όταν η φίλη μου είδε ότι με χτυπάει του ζήτησε να ηρεμήσει και τότε της επιτέθηκε με μπουνιές. Άρπαξα το τηλέφωνο για να καλέσω το 112 και φωνάζαμε για βοήθεια. Οι γείτονες άκουσαν ότι γίνεται φασαρία», σημείωσε.

Όπως είπε η γυναίκα, στα 13 χρόνια που ήταν παντρεμένη με τον κατηγορούμενο, δεν ήταν η πρώτη φορά που γινόταν βίαιος, ειδικά αν δεν συμφωνούσε με κάποιες ενέργειές της.
«Εκείνη την ημέρα φοβήθηκα πολύ ότι θα με σκοτώσει. Από τα χτυπήματα έγινα μπλε στο πρόσωπο», ανέφερε.

«Απειλούσε ότι θα μας σκοτώσει»

Το δεύτερο θύμα, φίλη με την πρώτη παθούσα, κατέθεσε με την σειρά της πως ο κατηγορούμενος την χτύπησε με κλωτσιά και στη συνέχεια με γροθιά στο σαγόνι, με αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο. «Μας έβριζε συνέχεια, μας έλεγε “που…νες και σκουπίδια”. Απειλούσε ότι θα σκοτώσει την φίλη μου και εμένα», είπε.

Ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης που τον εκπροσώπησε, καθώς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως ο καβγάς έγινε επειδή η πρώην σύζυγός του είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της σε σημείο που εμπόδιζε την είσοδο για το σπίτι.

Πηγή φωτό: pixabay

Πηγή: protothema.gr