Ερχονται τα πρώτα τρισδιάστατα σπίτια (BINTEO)

Στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας Μεγάλα και σημαντικά βήματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών, που με ένα κλικ υλοποιούν κάτι που έχει σχεδιαστεί σε υπολογιστή.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Μάλιστα, στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας αναμένεται να γίνει ένα ακόμα «άλμα», με την εκτύπωση […]

Στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας

Μεγάλα και σημαντικά βήματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών, που με ένα κλικ υλοποιούν κάτι που έχει σχεδιαστεί σε υπολογιστή.

Μάλιστα, στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας αναμένεται να γίνει ένα ακόμα «άλμα», με την εκτύπωση σπιτιών να βρίσκεται στα «σκαριά» και να υλοποιείται μέσα στην επόμενη πενταετία. Η σχεδιαστική ιδέα βασίζεται σε αλλοπρόσαλλα μπλοκ σε ένα καταπράσινο τοπίο ενώ το ακανόνιστο σχήμα των σπιτιών αποδεικνύει τις δυνατότητες του εκτυπωτή που δύναται να φτιάξει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Η πρώτη κατοικία θα έχει έναν όροφο αλλά θα είναι έτοιμη μέσα στον επόμενο χρόνο. Αντίθετα οι υπόλοιπες τέσσερις θα είναι πολυόροφες μεν αλλά θα ολοκληρωθούν δε πολύ αργότερα σε σχέση με την πρώτη τρισδιάστατη μονοκατοικία. Μάλιστα οι οικίες θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας καθώς και όλους τους προβλεπόμενους οικοδομικούς κανονισμούς.

Το πρότζεκτ της πρωτόγνωρης αυτής πρωτοτυπίας ονομάζεται «Milestone», που σημαίνει ορόσημο. Σε αυτό το εγχείρημα συμμετέχουν ο δήμος του Αϊντχόφεν, το University of Technology of Eindhoven, η εργοληπτική εταιρεία Van Wijnen, το μεσιτικό γραφείο Vesteda, η εταιρεία κατασκευαστικών υλικών Saint Gobain-Weber Beamix και η εταιρεία μηχανικών Witteveen+Bos.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή φωτογραφιών: insider.gr