Σακελλαροπούλου: “Ημέρα τιμής και μνήμης όλων εκείνων που πολέμησαν για την ελευθερία της Μακεδονίας” (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου για την επίσημη δοξολογία.

Δείτε επίσης: Δοξολογία στον Αγιο Δημήτριο για τη διπλή γιορτή της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

«Ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου γιορτάζουμε και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό, ένα σπουδαίο ορόσημο στην ιστορία του έθνους μας. Η 26η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης όλων εκείνων που, με πίστη στις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει πάντα και μας καθοδηγεί.Χρόνια πολλά!», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα της ΠΤΔ

Στις 13:30, η κυρία Σακελλαροπούλου θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και στις 18:30 θα παρακολουθήσει την τελετή εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 111ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 11:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας Νέων Αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και στις 12:40 θα επισκεφθεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-Casa Bianca, όπου θα ξεναγηθεί στην έκθεση «Γιάννης Γαΐτης – Αναδρομική έκθεση:100 χρόνια από την γέννησή του».

Διαβάστε επίσης Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο πιλότος που θα «σκίσει» τον ουρανό την 28η Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ)
Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, η κυρία Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στις 10:30 στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και εν συνεχεία θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση.