Μαρία Καρυστιανού: «Μεγάλη ντροπή για μένα να πρέπει να ξενιτευτώ για να βρω δικαίωση για έγκλημα που έγινε στην Ελλάδα»

Μαρία Καρυστιανού

Τι ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων για την εξεταστική επιτροπή

Νέες δηλώσεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έκανε η Μαρία Καρυστιανού στο Ρ/Σ Παραπολιτικά.

«Το βλέμμα μου από την αρχή ήταν στραμμένο προς το εξωτερικό γιατί ήξερα τι έχω να αντιμετωπίσω εδώ» δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

«Είναι πολύ μεγάλη ντροπή για μένα να πρέπει να ξενιτευτώ για να βρω δικαίωση για ένα έγκλημα που έγινε στην Ελλάδα, είμαι όμως και ικανοποιημένη στο βαθμό που μπορώ να είμαι ότι τα πράγματα πραγματικά αυτή τη φορά θα πάνε όπως πρέπει. Και έχουμε και την ελπίδα ότι μέσα από αυτό τον αγώνα που δίνουμε για να δικαιώσουμε τους δικούς μας ανθρώπους είναι ουσιαστικά και μια ευκαιρία να αλλάξουνε τα κακώς κείμενα που υπάρχουν».

Δείτε επίσης: Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: “Νιώθω συνέχεια το παιδί μου δίπλα μου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την εξεταστική επιτροπή η κυρία Καρυστιανού, σχολίασε ότι «δεν περιμέναμε και τίποτα περισσότερο» τονίζοντας ότι «δικαίωση είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του εγκλήματος ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, και φυσικά αυτό να είναι το εφαλτήριο μιας σωστής λειτουργίας του κράτους γενικότερα. Να μην υπάρξει ξανά πιθανότητα να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην κοινωνία. Οι Έλληνες πολίτες να ζούνε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Για αυτό το αυτονόητο εμείς πρέπει να παλέψουμε αλλά θεωρώ ότι θα συμβεί τελικά».

Διαβάστε επίσης  Καραμανλής για την δικογραφία για τα Τέμπη: "Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου"

Τέλος, σε ερώτηση για το αν δέχθηκε πρόταση να κατέβει στις Ευρωεκλογές, η κυρία Καρυστιανού είπε: «Ποτέ, κανείς ούτε καν υπονόησε και έχω μιλήσει με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευση, ποτέ κανένας δεν υπονόησε καν, δεν άφησε να πλανάται στον αέρα η πιθανότητα “μήπως θες να ’ρθεις μαζί μας”. Ποτέ!»

Πηγή φωτό: Eurokinissi