Μια χρονιά με έντονες διακυμάνσεις και ανάμικτα συναισθήματα στην διάρκεια, ήταν αυτή που τελείωσε για την Αναγέννηση Τρίγλιας.
«Νεοφώτιστη» στην Α1 κατηγορία, αλλά με «βαριά» φανέλα και υψηλές προσδοκίες, με τον Χρήστο Καραγκιοζίδη στο «τιμόνι» που συνέχιζε από την προηγούμενη περίοδο, είχε πορεία σταθερά μέσα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος σχεδόν στα δύο τρίτα της κανονικής διάρκειας.
Ανταπόκριση: Θωμάς Ευθυμιάδης
Στα μισά του δεύτερου γύρου οι δρόμοι με τον προπονητή χώρισαν, ακολούθησε μια φθίνουσα πορεία και μπροστά στο φάσμα του άμεσου κινδύνου, ο Καραγκιοζίδης επέστρεψε και επανέφερε την ηρεμία στον σύλλογο, έστω κι αν είχε ήδη χαθεί πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος, που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπει η ομάδα στα πλέι οφ.
Κατά την διάρκεια των πλέι άουτ, η Τρίγλια έδειξε ξανά την δυναμική της, με 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και μία ήττα, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη δυνατή θέση (7η).
Πλούσιο βιογραφικό

Ο Χρήστος Καραγκιοζίδης «έγραψε» την δική του ιστορία στα γήπεδα της Χαλκιδικής και πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προπονητής, δίνοντας πολύ θετικά δείγματα της δουλειάς του. Είναι 36 ετών, με καταγωγή από την Όλυνθο και ως παίκτης έπαιξε με μεγάλη συνεισφορά και σταθερά καλές εμφανίσεις σε Όλυνθο, Νέα Πλάγια, Καλύβες, Πολύγυρο, Ορμύλια και Νικήτη.
Ως προπονητής ο Χρήστος Καραγκιοζίδης κάθισε για ενάμισι χρόνο στον πάγκο της Ορμύλιας και επίσης ενάμισι χρόνο στην Τρίγλια. Ανήκει στην νέα γενιά προπονητών και στην συνέντευξη που ακολουθεί, μιλά για την φετινή χρονιά, με αναφορά τόσο στην Τρίγλια, όσο και στην Α1 κατηγορία γενικότερα.
«Μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Χαλκιδική»
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά», τονίζει ο Χρήστος Καραγκιοζίδης, εξηγώντας: «Το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό, η Τρίγλια ήταν μια καινούρια ομάδα κι έπρεπε να δημιουργήσουμε καινούριο «κορμό» και να προσαρμοστούμε άμεσα στην Α1, κάτι που θέλει χρόνο.
Αρχίσαμε καλά, αποκλείοντας στο κύπελλο τον Πολύγυρο, στην συνέχεια είχαμε την ατυχία να αντιμετωπίσουμε την Χανιώτη, όπου και πάλι σταθήκαμε εξαιρετικά. Είχαμε απειρία και φάνηκε σε παιχνίδια, «πληρώσαμε» σίγουρα κάποια λάθη στην διάρκεια αγώνων, γενικά πάντως χρειάζεται πάντα χρόνος ώστε να «δέσει» μια ομάδα και να αποκτήσει ομοιογένεια. Κάποιοι παίκτες που έμειναν μέχρι το τέλος, υπερέβαλαν εαυτούς.
Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι ήταν μια μεταβατική χρονιά. Στα τρία χρόνια που επανιδρύθηκε η ομάδα, ανέβηκε από την Β΄ στην Α΄ κι έπειτα στην Α1. Είναι αυτονόητο, φυσικά, πως όταν μιλάμε για την Τρίγλια, είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Χαλκιδική, που αγωνίστηκε στην υψηλότερη κατηγορία που έχει ποτέ φτάσει ομάδα του νομού, με φυσικό επόμενο να υπάρχει και πίεση λόγω βαρύτητας ονόματος».
«Αξίζαμε για πλέι οφ»
Μιλώντας για την διοίκηση και την οργάνωση του συλλόγου, ο Χρήστος Καραγκιοζίδης υπογράμμισε τα εξής: «Η ομάδα έχει νέα διοίκηση, με καινούρια άτομα, αλλά και νεαρά άτομα, που έτρεξαν πολύ και σε καθημερινή βάση. Σε επίπεδο οργάνωσης η Τρίγλια δεν θυμίζει σε τίποτα ερασιτεχνικό σωματείο. Είχαμε πάνω από 20 άτομα στις προπονήσεις.
Η ομάδα απέκτησε βάθος με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και, κατά την γνώμη μου, το ρόστερ που διέθετε, ήταν για να παίξει στα πλέι οφ. Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε μεγάλο τμήμα του πρωταθλήματος, σταθερά στην 4η–5η θέση. Δυστυχώς οι συνθήκες την οδήγησαν στα πλέι άουτ, κι εκεί έδειξε τις δυνατότητές της, κερδίζοντας πολύ άνετα την παραμονή της.
Πλέον έχουμε μάθει την κατηγορία, έχουν μπει οι βάσεις, ο βασικός κορμός υπάρχει και με τις κατάλληλες προσθήκες, η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη για την Τρίγλια και θα διεκδικήσει πολύ υψηλούς στόχους».
Θετικές και αρνητικές εκπλήξεις
Αναφορικά με το πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε, ο Χρήστος Καραγκιοζίδης σχολιάζει: «Όπως ανέφερα, ήταν πολύ ανταγωνιστικό.
Υπήρχαν θετικές και αρνητικές εκπλήξεις. Στις αρνητικές είμαστε εμείς, αφού καταλήξαμε στα πλέι άουτ, επίσης η Καλλικράτεια, επιπλέον περιμέναμε πιο δυνατή την Σάρτη, εκεί όμως πρέπει να παραδεχθούμε ότι έπαιξαν αρκετά παιχνίδια σε ουδέτερο γήπεδο λόγω έργων στο δικό τους και χάθηκαν κάποιοι βαθμοί.
Όσον αφορά τις θετικές εκπλήξεις, σαφώς με την πορεία και την εικόνα της η Ορμύλια, επίσης οι Καλύβες που διέθεταν ταχυδυναμική ομάδα, φυσικά ο Πολύγυρος, που είχε την πιο σταθερή ομάδα σε όλο το πρωτάθλημα και το κατέκτησε.
Νομίζω πως σε γενικές γραμμές έγινε αμφίρροπη μάχη, με ένταση και αγωνία σχεδόν ως το τέλος, όποια ομάδα μπόρεσε και βρήκε τον δρόμο της μετά τα Χριστούγεννα, τα κατάφερε».
-Πόσο βοήθησε ο κόσμος την Τρίγλια;
-Οι φίλαθλοι είναι πολύ κοντά, αγαπούν και υποστηρίζουν την ομάδα και σε κάθε ματς έχουμε αρκετό κόσμο. Εξυπακούεται ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι εγκαταστάσεις, αφού η Τρίγλια έχει γήπεδο-στολίδι, το καλύτερο στην Χαλκιδική.
Ο κόσμος είναι απαιτητικός, πρόκειται για μια ομάδα που έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, κύπελλα, έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Πιστεύω ότι σε κάποια ματς προσπαθήσαμε και τους αποζημιώσαμε με το ποδόσφαιρο που παίζαμε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τους εντός έδρας αγώνες με το Λάκκωμα, με την Αμμουλιανή, με την Χανιώτη για το κύπελλο, όπου ήμασταν πολύ δυνατοί και δείξαμε εξαιρετική αγωνιστική εικόνα.
Σίγουρα στην νέα χρονιά θα προσπαθήσουμε να αποζημιώσουμε ακόμα περισσότερο τους φιλάθλους για την αδιάκοπη υποστήριξή τους.
«Από τις καλύτερες διαιτησίες»
Σε ερώτηση σχετικά με την διαιτησία στην φετινή Α1, ο προπονητής της Τρίγλιας, απάντησε: «Οι γενικές εντυπώσεις είναι θετικές. Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει σαφώς εξέλιξη προς το καλύτερο, θα έλεγα μάλιστα ότι ήταν από τις καλύτερες διαιτησίες συνολικά των τελευταίων ετών.
Αναγνωρίζω πως και οι διαιτητές νιώθουν πίεση, εκείνο που έχω να παρατηρήσω, είναι πως κατά την γνώμη μου θα έπρεπε ορισμένοι να είναι πιο προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους. Οπωσδήποτε υπήρξαν περιπτώσεις με λάθος σφυρίγματα που μάς στέρησαν βαθμούς, αλλά αυτό συμβαίνει, άλλωστε όλοι μας κάνουμε λάθη».
Επαφές και συζητήσεις
Οι επαφές και οι διεργασίες για την νέα χρονιά συνεχίζονται στην Τρίγλια, τόσο σε επίπεδο διοικητικό, όσο και για το έμψυχο δυναμικό. Πρόθεση τόσο των διοικούντων, όσο και του Χρήστου Καραγκιοζίδη, είναι να ανανεωθεί η συνεργασία, με δεδομένη την αμοιβαία ικανοποίηση και εκτίμηση.
Φωτό: Κώστας Μαστραντώνης