«Το Λευκό Μπαστούνι είναι τα μάτια μου… Μη μου τα κλείνεις»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μήνυμα ενός ανθρώπου με πρόβλημα όρασης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού 15η Οκτωβρίου… Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού» (White Cane safety day)!Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Στόχος της είναι, η διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης […]

Το μήνυμα ενός ανθρώπου με πρόβλημα όρασης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

15η Οκτωβρίου… Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού» (White Cane safety day)!

Στόχος της είναι, η διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του, της υπενθύμισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις μετακινήσεις τους άτομα που έχουν πρόβλημα όρασης καθώς και της ευαισθητοποίησης του κοινού, στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων για μία πιο ανεξάρτητη διαβίωση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού που πλησιάζει, ο Φώτης Μπίμπασης, μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών), θέλοντας να τιμήσει την ημέρα, γίνεται πρωταγωνιστής του βίντεο και στέλνει το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα: «Το Λευκό Μπαστούνι είναι τα μάτια μου… Μη μου τα κλείνεις»!

Το βίντεο αποτελεί μία κοινωνική προσφορά του Life-Events.gr στα άτομα με προβλήματα όρασης και έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου!

Μην ξεχνάτε…
*Το Λευκό Μπαστούνι αποτελεί σήμα κατατεθέν της τυφλότητας και δίνει το αίσθημα της αυτονομίας και της μη εξάρτησης από φυσικό συνοδό.

*Για να εκτελέσει το σκοπό του χρειάζεται προσβασιμότητα, ελεύθερες τις λωρίδες όδευσης των τυφλών και όχι εμπόδια στους δρόμους.

*Σηματοδοτεί για όλους μας, πολιτεία και πολίτες, το καθήκον μας απέναντι στα άτομα που στερούνται την όραση, ώστε να μπορούν να φτάνουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Η ιστορία του Λευκού Μπαστουνιού
Μετά τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Αμερική αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.