Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Πρώτες προκρίσεις για Ελληνες αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021

Σήμερα θα γίνει η τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Οι πρώτες ελληνικές παρουσίες στο Τόκιο έχουν θετικό πρόσημο.

Ο πρώτος Έλληνας αθλητής που ρίχτηκε στη «μάχη» των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Στέφανος Ντούσκος, έκανε εξαιρετική πρεμιέρα και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του απλού σκιφ. Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης έφερε τον καλύτερο χρόνο στην προκριματική σειρά του, με χρόνο 6:59.49. Από την προκριματική σειρά του Ντούσκου, στα προημιτελικά προκρίθηκαν επίσης ο δεύτερος Τζόρνταν Πάρι από τη Νέα Ζηλανδία (7:04.45) και ο τρίτος Αλβάρες Τόρες Μασίας από το Περού (7:07.92).

Το δύο στα δύο έκανε η ελληνική κωπηλασία, αφού μετά την πρόκριση του Στέφανου Ντούσκου στα προημιτελικά του απλού σκιφ ανδρών, με το… δεξί μπήκε στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Αννέτα Κυρίδου.

Η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην 3η θέση της 2ης προκριματικής σειράς του απλού σκιφ γυναικών με χρόνο 7:54.28 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά. Την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά εξασφάλιζαν οι τρεις πρώτες της προκριματικής σειράς της, με τη Σανίτα Πάσπιουρ από την Ιρλανδία να τερματίζει 1η με χρόνο 7:46.08 και την Κένια Λετσούγα από το Μεξικό να είναι δεύτερη με χρόνο 7:54.21.

Σε επαναληπτική κούρσα θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του απλού σκιφ γυναικών η 4η στην προκριματική σειρά της Αννέτας Κυρίδου, Φελίς Αίσα Τσόου Τρινιντάντ και Τομπάγκο (8:02.02), η 5η Κάθλιν Νόμπλε από την Ουγκάντα (8:21.85) και η 6η Τζόαν Πο από τη Σιγκαπούρη (8:31.12).

Στην 44η θέση κατετάγη η Ευαγγελία Ψάρρα, στον γύρο κατάταξης του ατομικού της τοξοβολίας γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (23/07) στο Yumenoshima Park Archery Field, συγκεντρώνοντας συνολικά 630 βαθμούς, στην καλύτερη εφετινή επίδοσή της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια -που θα μπει πλέον στον γύρο των νοκ-άουτ αγώνων κάτω απ’ τη μέση του ταμπλό- έγραψε Ιστορία με την παρουσία της στους Αγώνες του Τόκιο, καθώς έφτασε τις 6 συνεχόμενες Ολυμπιακές συμμετοχές (2000, 2004, 2008, 2012, 2016, 2020) και ισοφάρισε το ρεκόρ της Άγης Κασούμη (1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004) και του Τάσου Μπουντούρη (1976, 1980, 1984, 1988, 1992, 1996).

Παράλληλα, η 47χρονη τοξοβόλος μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ του αθλήματος, καθώς έγινε μόλις η τέταρτη αθλήτρια που έχει αγωνιστεί έξι φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τις Ιλάριο Ντι Μπούο, Ναταλία Βαλέεβα και Άλισο Γουίλιαμσον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *