Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ εκλέχθηκε νέος ποντίφικας μετά από τέσσερις ψηφοφορίες και αναλαμβάνει τα ηνία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του-τον Αργεντινό Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο- Πάπα Φρανσίσκο-δηλωμένο οπαδό της Σαν Λορέντζο και του ποδοσφαίρου- ο Πάπας Λεόν ΙΔ΄ , έχει δηλώσει λάτρης του τένις.
«Θεωρώ τον εαυτό μου ερασιτέχνη τενίστα. Από τότε που έφυγα από το Περού, είχα λίγες ευκαιρίες να παίξω, οπότε ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο, αν και δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο μέχρι στιγμής», αποκάλυψε γελώντας σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο augustinianorder.org, τον Σεπτέμβριο του 2023, πολύ πριν εκλεγεί ο 267ος Πάπας στην ιστορία της Εκκλησίας, όπως θυμάται η εφημερίδα της Αργεντινής «La Nacion».
Γεννημένος -στις 14/9/55-στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια οικογένεια με πολυπολιτισμικές ρίζες (ο πατέρας του ήταν Γάλλος και η μητέρα του ισπανικής καταγωγής), ο Λέων ΙΔ΄ είναι επίσης γνωστός για την υποστήριξή του στην ομάδα μπέιζμπολ των Σικάγο Καμπς.