Τσιτσιπάς: Πρόκριση “θρίλερ” στο Ακαπούλκο

Τσιτσιπάς

Χρειάστηκε δύο tie break για να κάμψει την αντίσταση του Τζέρε

Ζορίστηκε αλλά πήρε τελικά την πρόκριση στους «16» του διεθνούς τουρνουά «Abierto Mexicano Telcel», που διεξάγεται στο Ακαπούλκο, ο Έλληνας πρωταθλητής.

Μετά από δύο ώρες και 15 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 7-6(7), 7-6(4) του 27χρονου Τζέρε (Νο 51 στον κόσμο) και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θ’ αντιμετωπίσει τον Τζέφρι Βολφ (Νο 209). Ο 23χρονος Αμερικανός, έκανε την έκπληξη και απέκλεισε από την συνέχεια του τουρνουά, τον Ιταλό, Λορέντζο Σονέγκο (Νο 21) με 3-6, 7-6(7), 6-2).

Στο πρώτο σετ, ο Τζέρε «έπσασε» πρώτος το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε με 4-3, όμως ο 24χρονος Ελληνας, αντέδρασε και με break ισοφάρισε 5-5 για να κριθεί το σετ στο tie break, όπου μετά από «σκληρή μάχη» επικράτησε με 9-7.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε break με το… καλημέρα και προηγήθηκε 2-0, 3-1, 4-2 και 5-3, με το Σέρβο τενίστα να «σπάει» το σερβίς του «Tsitsifast» και να ισοφαρίζει σε 5-5. Στο tie break, ο Ελληνας πρωταθλητής απεδείχθη και πάλι ψυχραιμότερος και ικανότερος στις κρίσιμες στιγμές, φθάνοντας στην νίκη-πρόκριση.

Διαβάστε επίσης  «Δεν έβγαλα βόλτα εγώ τον σκύλο που δάγκωσε τον 71χρονο, αλλά η δίδυμη αδερφή μου», λέει η μητέρα του Τσιτσιπά

Την πορεία τους στο τουρνουά της μεξικανικής πόλης, συνεχίζουν τόσο ο Ράφα Ναδάλ (Νο 5 στον κόσμο), όσο και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Ισπανός θριαμβευτής του Australian Open, νίκησε με 6-3, 6-2 τον Αμερικανό, Ντένις Κούντλα (Νο 100), ενώ ο Ρώσος διεκδικητής της κορυφής στην παγκόσμια κατάταξη (σ.σ. τώρα βρίσκεται στο Νο 2), επικράτησε με 6-3, 6-4 του Γάλλου, Μπενουά Περ (Νο 49).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *