Κοινωνικός τουρισμός 2025: Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου για το πρόγραμμα τουρισμού.
Τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού αναμένονται εντός ημερών (ίσως και αύριο, Παρασκευή (23/5)) αφού οι διαδικασίες ελέγχου και διαχωρισμού των αιτήσεων, βάση των κριτηρίων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Να σημειωθεί, ότι παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε η πλατφόρμα η εκδήλωση ενδιαφέροντος έσπασε ρεκόρ φέτος με τις αιτήσεις να φτάνουν τις 567.462 για 1.015.077 επιταγές (voucher), αναφέρει το aftodioikisi.gr.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου και θα αφορά 300.000 επιταγές (vouchers), με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και οι πίνακες των αποτελεσμάτων θα δημοσιευθούν ΕΔΩ.
Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο & Ρόδο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους της Β. Εύβοιας και του Έβρου καθώς και στη Θεσσαλία (πλην Σποράδων), μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.
Σχετικά με τα ποσά επιδότησης του προγράμματος:
Για τον Αύγουστο, καθώς και για τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, οι τιμές επιδότησης αυξάνονται κατά 20%.
Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο το 2025 για τα καταλύματα των περιοχών με φυσικές καταστροφές (Βόρεια Εύβοια, Έβρος, Θεσσαλία -πλην Σποράδων).
Το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2025» καλύπτει επίσης ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με συμμετοχή 25% από τους δικαιούχους. Για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), τα εισιτήρια είναι δωρεάν.
Το πρόγραμμα προβλέπει, επίσης, ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.