Με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται αύριο ο καιρός. Άνοδος της θερμοκρασίας. Επικράτηση ισχυρών βορείων ανέμων στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά ο καιρός: Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδας κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο και στη Μακεδονία όπου δεν αποκλείονται και πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 32 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 12 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, και στο Ιόνιο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.
Στην Αττική ο καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς, αναφέρει το meteo.gr.
Σχετικά έντονη κεραυνική δραστηριότητα συνόδευσε τις βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στη χώρα τη Δευτέρα 22/06. Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 3700 κεραυνούς έως τις 19:40, 370 εκ τον όποιων εντοπίζονται στην Αττική, το Σαρωνικό και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται τόσο η γεωγραφική κατανομή τους όσο και ο αριθμός κεραυνών που έπεσαν σε ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές έως τις 19:40.