Νηστεία: Ποιες τροφές επιτρέπονται τη Μεγάλη Εβδομάδα

Γαρίδες σχάρας με ταμπουλέ κινόα και λευκό ταραμά Εστιατόριο Φύτρα Χαριλάου Θεσσαλονίκη

Ποιες δεν θεωρούνται νηστίσιμες

Κάποιοι ήδη έχουν ξεκινήσει τη νηστεία από την έναρξη της Σαρακοστής, ωστόσο, από αύριο (10/4) που μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, τα νηστίσιμα φαγητά θα αρχίσουν να είναι σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά.

Πολλοί είναι εκείνοι, όμως, που αναζητούν στο Διαδίκτυο τις τροφές που επιτρέπεται να καταναλώσει κάποιος κατά τη διάρκεια της νηστείας. Ανέκαθεν, ο γενικός κανόνας της νηστείας ανέφερε ότι κατά την περίοδο αυτή απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών που έχουν αίμα, δηλαδή κρέας και ψάρι.

Ωστόσο, απαγορεύονται και γαλακτοκομικά, δηλαδή το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί, το βούτυρο, καθώς και τα αυγά και το λάδι.

Ποιες τροφές μπορούν να καταναλωθούν

Τα ψάρια μπορεί να απαγορεύονται, ωστόσο τα θαλασσινά (μαλάκια), όπως το χταπόδι, το καλαμάρι, οι γαρίδες και οι σουπιές μπορούν να συμπεριληφθούν στο νηστίσιμο τραπέζι σας. Το ίδιο ισχύει και για τα οστρακοειδή, όπως τα κυδώνια, τα μύδια και οι γυαλιστερές.

Τι άλλο μπορούμε να καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της νηστείας:

-Φρούτα και χυμοί
-Όσπρια όπως φακές ή φασόλια
-Λαχανικά

-Ξηροί καρποί
-Ζυμαρικά
-Ψωμί

-Ελιές
-Σόγια
-Ταχίνι

-Μέλι
-Μανιτάρια

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που πλέον έχουν συμπεριλάβει στο νηστίσιμο μενού τους το λάδι και τα γαλακτοκομικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Exit mobile version
%%footer%%