Ιστορία έγραψαν η Τέσα Γκανσερέρ και η Νίκε Σλάβικ, οι οποίες κέρδισαν στις γερμανικές εκλογές μια θέση στη Μπούντεσταγκ.
Η Γκανσερέρ, βουλευτής των Πράσινων, κατέβηκε υποψήφια στη Βαυαρία, μπήκε στο κοινοβούλιο κι έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ ομοσπονδιακή βουλευτής στη Γερμανία. Η Τέσα Γκανσερέρ, αρχικά πολιτεύτηκε ως άντρας, έως το 2019 που πήρε την απόφαση να αλλάξει την ταυτότητά της.
Η Τέσα Γκάνσερερ είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής της Βαυαρίας δυο φορές ως άνδρας με το κόμμα των Πρασίνων. Το 2019 έκανε το μικρό της όνομα Τέσα και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.
«Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους, προτρέποντας για επικαιροποίηση του νόμου για τα τρανσέξουαλ άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών. Λίγο αργότερα κι ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων έγινε γνωστό ότι και η Νίκε Σλάβικ κατάφερε να μπει στη γερμανική Bundestag με το κόμμα.
💃💃💃 Mit Tessa Ganserer zieht die erste trans geschlechtliche Abgeordnete in den Bundestag ein. Herzlichen Glückwunsch 🎈🍾🎉🎊 @GansGruen 🏳️⚧️🇪🇺🇩🇪🏳️🌈 pic.twitter.com/zJ6PunwAoz
— Georgine Kellermann she/her 📯🏳️⚧️🏳️🌈 (@GeorgineKellerm) September 26, 2021
Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Slawik δήλωσε ότι «ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι μέλος της επόμενης Bundestag».Λεβερκούζεν – Κολωνία IV.