Ερντογάν για Μητσοτάκη: «Εάν δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάνης, θα του τη μάθουμε»

Μητσοτάκης Ερντογάν

Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ο Τούρκος πρόεδρος

Για πολλοστή φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές και προσωπικές επιθέσεις προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτή τη φορά ο Ερντογάν σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο κρατικό κανάλι TRT καταφέρθηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «εάν δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάνης, θα του τη μάθουμε εμείς».

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Ελληνα πρωθυπουργό: «Ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός, αλλά είμαι κι εγώ πολιτικός. Πρέπει να το ξέρει αυτό. Όταν η Ελλάδα προβαίνει σε οποιοδήποτε αρνητικό διάβημα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω ισχυρά επιχειρήματα να πω στον λαό μου.

Το τρυπάνι στην Έφεσο τους τρέλανε [ενν. τους Έλληνες]. Σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι αντίθετη με τις συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων, εμείς ως Τουρκία πρέπει να πούμε: “Ελλάδα κάνε ό,τι θέλεις να κάνεις”. Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν έρθει η ώρα. Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία των νησιών αυτών του δόθηκε με τον όρο να παραμείνουν σε μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα το μάθει».

Νωρίτερα, σήμερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, αναφερόμενος στην επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στη γείτονα κάλεσε την Ελλάδα «να τερματίσει τις πολιτικές διάκρισης κατά της “τουρκικής” μειονότητας», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία θέλει την επίλυση αυτών των προβλημάτων με πολιτική αρχών και συνέπειας».