Ερντογάν: «Σημαντικό άλμα για τις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας η Σύνοδος Κορυφής της Θεσσαλονίκης»

Μητσοτάκης Ερντογάν Νέα Υόρκη

Τόνισε πως στόχος είναι να διαλυθεί η ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο

Για το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας – Ελλάδας μίλησε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανέφερε από το στούντιο του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Στόχος μας είναι να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η προσέγγιση του Μητσοτάκη.

Αλλά αν θέλει ο Θεός, το πιο σημαντικό βήμα για εμάς αυτή τη στιγμή θα είναι η σύνοδος κορυφής στη Θεσσαλονίκη. Η Σύνοδος Κορυφής της Θεσσαλονίκης θα είναι τώρα ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών μας θα κάνουν προκαταρκτικές προετοιμασίες και θα πραγματοποιήσουμε αυτή τη σύνοδο κορυφής στη Θεσσαλονίκη, ελπίζουμε στις 7 Δεκεμβρίου. Με αυτή τη σύνοδο κορυφής, ελπίζουμε να δούμε ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.

Διαβάστε επίσης  Παρουσιάστηκε το Kids Wallet - Κοινωνική εργασία στο σχολείο αντί για αποβολή μεταξύ των 69 νέων μέτρων

Ως Τουρκία και Ελλάδα, πρέπει να μείνουμε μακριά από βήματα και δηλώσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον εμπιστοσύνης. Πρέπει να κάνουμε μαζί βήματα σε αυτόν τον τομέα για να προχωρήσει με ασφάλεια η επικείμενη διαδικασία».

Για την ομαλοποίηση σχέσεων με Ισραήλ και Ελλάδα

«Με το Ισραήλ και με την Ελλάδα δείξαμε μια ισχυρή βούληση για να βάλουμε σε μια πορεία , τα ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας. Στη συνάντηση μας αυτή, συναντηθήκαμε με τους πρωθυπουργούς και των δυο χωρών, και εξετάσαμε τα θέματα που έχουμε στην ατζέντα μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε Τούρκους επιχειρηματίες στις ΗΠΑ.

Πηγή: skai