Γερμανία: Mέλη της Προτεσταντικής Εκκλησίας κακοποίησαν σεξουαλικά χιλιάδες παιδιά

Μέχρι και 9.355 παιδιά φέρεται να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στους κόλπους της Προτεσταντικής Εκκλησίας στην Γερμανία.

Αυτό δείχνει η εκτίμηση που δόθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στη δημοσιότητα, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης μιας έκθεσης που παρουσιάστηκε από τους ερευνητές στο Ανόβερο στηνΓερμανία.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, κατέστη δυνατόν να καταμετρηθούν 2.225 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, στις οποίες εμπλέκονταν 1.259 δράστες. Οι ερευνητές ωστόσο επισημαίνουν ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, επειδή δεν μπόρεσαν να μελετήσουν όλους τους φακέλους.

Ο Χάραλντ Ντρέσινγκ, ερευνητής στο Κεντρικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του Μανχάιμ υπολογίζει ότι ο αριθμός των δραστών μπορεί να ανέρχεται στις 3.500.

Η έκθεση των 800 σελίδων συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος της Προτεσταντικής Εκκλησίας. Στην έρευνα συμμετείχαν ειδικοί από διάφορα πανεπιστήμια και ινστιτούτα.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονη συνεργό σε ανθρωποκτονία στον Εύοσμο - Κυκλοφορούσε ελεύθερη οχτώ χρόνια

Σύμφωνα με τον Ντρέσινγκ, η Προτεσταντική Εκκλησία της Γερμανίας δεν ανταποκρίθηκε το ίδιο καλά με την Καθολική όσον αφορά την έρευνα των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τις οποίες ωστόσο επέκρινε δριμύτατα. «Συγκρίνοντας τους δύο θεσμούς, η Προτεσταντική Εκκλησία δεν τα πήγε το ίδιο καλά», είπε ο Ντρέσινγκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισημαίνοντας ότι δεν δόθηκαν τα απαιτούμενα έγγραφα στους ερευνητές.

Στην Καθολική Εκκλησία της Γερμανίας, μια πανεπιστημιακή έρευνα που δημοσιοποίηθηκε το 2018 έκανε λόγο για σεξουαλική κακοποίηση 3.677 παιδιών από μέλη του κλήρου μεταξύ 1946-2014. Όπως και στην Προτεσταντική Εκκλησία, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, επειδή οι μελετητές δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία.