Γερμανία: Πλήττεται από την σφοδρή κακοκαιρία “Υλένια” (ΒΙΝΤΕΟ)

Γερμανία κακοκαιρία

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες

Σφοδροί άνεμου και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος πλήττουν τη Γερμανία από χθες το βράδυ. Εκτεταμένα προβλήματα έχουν σημειωθεί στις σιδηροδρομικές και τις οδικές συγκοινωνίες.

Με ανέμους που έφθασαν τη νύχτα και τα 152 χλμ/ώρα, η κακοκαιρία πλήττει κυρίως τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο, τη Βαυαρία και το Βερολίνο, με εκτεταμένα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και πολλά δέντρα να έχουν πέσει στους δρόμους της Γερμανίας εμποδίζοντας την κίνηση των αυτοκινήτων.

Στο Βερολίνο τα υπέργεια μέσα μεταφοράς λειτουργούν με περιορισμένα προβλήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας κινούνται πιο αργά, προκαλώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια, ενώ στο αεροδρόμιο της πόλης πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν επειδή δεν ήταν δυνατό να επιβιβαστούν οι επιβάτες και να φορτωθούν οι αποσκευές τους.

Στη Βαυαρία και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα.

Διαβάστε επίσης  Ο καιρός σήμερα Τρίτη 6 Μαΐου 2025

Οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν χθες το βράδυ προειδοποίηση, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα. Σήμερα η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα κακοκαιρία με σφοδρούς ανέμους, κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *