Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις σε Μπάιντεν και Μπλίνκεν

Ουκρανία

Ποιοι ανήκουν στη λίστα με τα ονόματα των 13

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Στην λίστα με τα ονόματα των 13 Αμερικανών αξιωματούχων περιλαμβάνονται ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο αρχηγός της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και άλλοι.

Σε όλους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία, και οι κυρώσεις αυτές είναι η απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον σε Ρώσους αξιωματούχους. Στην λίστα περιλαμβάνεται επίσης το όνομα της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Ωστόσο στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι οι επίσημες σχέσεις με την Ουάσινγκτον διατηρούνται και αν χρειασθεί, είναι βέβαιο ότι οι υψηλού επιπέδου επαφές με τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα θα γίνουν.

Διαβάστε επίσης  Βλαντιμίρ Πούτιν: Ανοιξε για πρώτη φορά το «χρυσό» διαμέρισμά του στο Κρεμλίνο (ΒΙΝΤΕΟ)