Μισέλ (ΕΕ): “Εξετάζουμε πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία”

Τουρκία Κομισιόν ΕΕ

Την επόμενη εβδομάδα η Σύνοδος Κορυφής

Η Τουρκία και οι πιθανές κυρώσεις λόγω της προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο είναι ένα ενδεχόμενο που θα εξεταστεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις απέναντι στην συμπεριφορά που δείχνει η Τουρκία.

“Τείναμε το χέρι τον Οκτώβριο και η αξιολόγησή μας είναι αρνητική με την διαπίστωση της συνέχισης των μονομερών ενεργειών και της εχθρικής ρητορικής. Θα έχουμε μία συζήτηση κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε” για να επιβάλουμε κυρώσεις για την κατάσταση, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε επίσης  Το PKK ανακοίνωσε ότι διαλύεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *