Νέους εκβιασμούς εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ευρώπη κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
«Η εισροή προσφύγων δεν θα τελειώσει μέχρι να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές και να υπάρχει νέο σύνταγμα στη Συρία» ανέφερε ο Ερντογάν.
Η ΕΕ, επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος, πρέπει να υποστηρίξει τη λύση της Τουρκίας στη Συρία.
«Για τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και πιο έντονα κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση αυτή (οι μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την ΕΕ να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας» ανέφερε δε.
«Η Ευρώπη που κλείνει τα σύνορα με τους πρόσφυγες και βυθίζει σκάφη παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ» ισχυρίστηκε.
«Δεν θα αφήσουμε το κράτος μας στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων ή του αιματοβαμμένου καθεστώτος (Άσαντ), ούτε θα εγκαταλείψουμε τους καταπιεσμένους Σύρους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Πηγή: skai.gr