Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Καϊλή

Αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, σχετικά με την προφυλάκιση ή όχι των τεσσάρων κατηγορουμένων για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η Εύα Καϊλή.

Το ενδιαφέρον του διεθνούς και του Ελληνικού Τύπου ιδιαίτερα για την Εύα Καϊλή είναι τεράστιο με τους δημοσιογράφους να έχουν κατακλύσει από νωρίς το δικαστικό μέγαρο στην βελγική πρωτεύουσα για να μάθουν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι ανταποκριτές και απεσταλμένοι στις Βρυξέλλες, δεν γνωρίζουμε αν παρέστησαν και οι 4 κατηγορούμενοι στην ακρόαση.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι τσάντες με τα χρήματα που βρέθηκαν κατά τις έρευνες (ΦΩΤΟ)

Αυτό που λένε όσοι γνωρίζουν τις διαδικασίες στις Βρυξέλλες είναι ότι αν υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ενοχής, για να αποφασιστεί η προφυλάκιση πρέπει να συντρέχουν οι εξής λόγοι: να θεωρείται ο κατηγορούμενος επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια, να υπάρχει κίνδυνος για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων, να υπάρχει κίνδυνος φυγής και τέλος να θεωρείται ότι μπορεί να εμποδίσει την έρευνα και να εξαφανιστούν αποδεικτικά στοιχεία.

Αρνείται κάθε συσχέτιση η Εύα Καϊλή

Η επίσημη στάση της Εύας Καϊλή για τις κατηγορίες που έχει δεχτεί παραμένει ερωτηματικό, ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της αδερφής της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, που μίλησε στον ΑΝΤ1, η Εύα Καϊλή εμφανίζεται να λέει ότι δεν είχε προσωπική ατζέντα για τις χώρες του Κόλπου.

Κατά την ευρωβουλευτή, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα, ώστε να ξεκινήσει η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Παράλληλα, η Εύα Καϊλή υποστηρίζει ότι όλα ήταν σε γνώση της προέδρου της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε η κυρία Καϊλή, από το 2019 γίνονταν συζητήσεις από την Κομισιόν και την ΕΕ, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούσε να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Η ίδια φέρεται να λέει ότι δεν έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, δεν δωροδοκήθηκε και δεν έκανε καμία εξυπηρέτηση στο Κατάρ, ενώ προσέθεσε ότι η υπόθεση δεν είναι ποινική, αλλά πολιτική.

Διαβάστε επίσης  Ποινή φυλάκισης στον κτηνοτρόφο από το Κιλκίς που σκότωσε με καραμπίνα επίδοξο ληστή