Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Πρόεδρος Ουκρανίας

“Αυτή τη στιγμή, ο Πούτιν βυθίζει την Ευρώπη”

“Χειροπιαστές” κυρώσεις για τη Ρωσία ζητάει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ ο στρατός ανακοίνωσε πως τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του ουκρανικού εδάφους από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Στην ανατολική ουκρανική πόλη Μαριούπολη, το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί έπληξαν μια περιοχή κατοικιών και έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μερικών ανθρώπων.

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία αναμένει χειροπιαστή βοήθεια από τους συμμάχους της.

Εξάλλου, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τις άλλες χώρες να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία αμέσως και να παράσχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης  ΗΠΑ και Ουκρανία συμφώνησαν για τα ορυκτά

“Αυτή τη στιγμή, ο Πούτιν βυθίζει την Ευρώπη στην πιο σκοτεινή εποχή της από το 1939. Όποια κυβέρνηση ελπίζει ότι μπορεί να περιμένει να περάσει αυτό είναι αφελής. Μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος”, έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *