Την στήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, εξέφρασε με την επίσκεψή της στο Κίεβο η Νάνσι Πελόζι, η οποία συνομίλησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέβασε στο Twitter βίντεο που δείχνει να υποδέχεται την αμερικανική αντιπροσωπεία ο ίδιος και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι σε εξωτερικούς χώρους, προτού εισέλθουν σε μια αίθουσα συνεδριάσεων.
Зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США @SpeakerPelosi в Києві. Сполучені Штати є лідером потужної підтримки України в боротьбі з агресією РФ. Дякуємо, що допомагаєте захищати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави! pic.twitter.com/QXSBPFoGQh
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 1, 2022
«Σας επισκεπτόμαστε για να σας πούμε ευχαριστώ για τον αγώνα σας για την ελευθερία. Βρισκόμαστε στα σύνορα της ελευθερίας και ο αγώνας σας είναι αγώνας για όλους. Η δέσμευσή μας είναι να είμαστε δίπλα σας μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος», δήλωσε η Πελόζι.