Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ερντογάν και Ζελένσκι 

Ερντογαν Ζελένσκι

Θα μιλήσουν για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η Τουρκία ετοιμάζεται να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων χωρών, Ρωσίας και Ουκρανίας.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ο Ερντογάν είπε ότι η απομάκρυνση των τραυματιών και αμάχων από τη Μαριούπολη πρέπει να διασφαλιστεί, προσθέτοντας πως βλέπει καταρχήν θετικά να αναλάβει η Τουρκία τον ρόλο της εγγυήτριας χώρας.

Η Ουκρανία επιδιώκει να της δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας από διάφορες χώρες κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Διαβάστε επίσης  Τραμπ: "Ο Πούτιν θέλει να καταλάβει όλη την Ουκρανία αλλά εξαιτίας μου δε θα το κάνει

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι συνομίλησε με τον Ερντογάν, ενόψει των συνομιλιών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως εκείνος και ο Ερντογάν συζήτησαν την ανάγκη άμεσης εκκένωσης των αμάχων από τη Μαριούπολη, μεταξύ άλλων από το εργοστάσιο Αζοφστάλ και την ανταλλαγή των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο.