Κορονοϊός: 126 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

κορονοϊός Καστοριά κορονοϊό Ελλάδα Ζεφύρι

Η νεότερη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Τα νεότερα για την πανδημία ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (10/8) ο ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα νέα κρούσματα είναι 126.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 126, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5749 (ημερήσια μεταβολή +2.2%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 213 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 24 (75.0% άνδρες)”.

Σε πόσες μέρες “εκδηλώνεται” στον άνθρωπο ο κορονοϊός

7,7 ημέρες είναι η μέση διάρκεια επώασης του κορονοϊού στο ανθρώπινο σώμα, μέχρι να εκδηλωθούν τα συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Μέση διάρκεια επώασης του κορονοϊού στο ανθρώπινο σώμα,  μεγαλύτερη από τις τέσσερις έως πέντε ημέρες που συνήθως θεωρείτο έως τώρα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Κινέζων επιστημόνων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Βιοστατιστικής Σιάο-Χούα Τσου του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», ανέλυσαν 1.084 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 στην περιοχή της κινεζικής πόλης Γουχάν, του επίκεντρου της πανδημίας. Διαπιστώθηκε ότι ένας στους δέκα ασθενείς (ποσοστό 10%) είχε ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια επώασης που έφθανε τις 14,3 ημέρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα εκτίμηση, την οποία οι Κινέζοι ερευνητές θεωρούν πιο ακριβή από την προηγούμενη, που είχε βασιστεί σε μικρά δείγματα ασθενών από την αρχική περίοδο της επιδημίας, αναμένεται να συμβάλει στις προσπάθειες περιορισμού μετάδοσης του ιού. Η περίοδος επώασης -ανάμεσα στην αρχική λοίμωξη και στα πρώτα συμπτώματα- διαφέρει αρκετά από άνθρωπο σε άνθρωπο και θεωρείται κρίσιμη παράμετρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version
%%footer%%