Κορονοϊός: Δεύτερο κρούσμα στην κατασκήνωση στη Ν. Φώκαια

κατασκήνωση κορονοϊός κατασκήνωση Χαλκιδική

Το κοριτσάκι βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο με το πρώτο κρούσμα

Κορονοϊός: Και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, στην κατασκήνωση της Νέας Φώκαιας στην Χαλκιδική.

Κορονοϊός: Πρόκειται για 11χρονο κοριτσάκι που νόσησε και το οποίο βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο με το πρώτο κρούσμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή βρέθηκε θετική στον κορονοϊό15χρονη. Αμέσως σήμανε συναγερμός και εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατασκηνωτών. Το κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Έπειτα από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα και από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα.

Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, Χρήστος Σκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι “το κορίτσι ανέβασε πυρετό 37,4 και αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό. Η 15χρονη απομονώθηκε στο αναρρωτήριο και ειδοποιήθηκαν οι γονείς της. Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την 15χρονη και απομάκρυναν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση.

Κορονοϊός: “Η κρίση του νέου κορονοϊού μπορεί να χειροτερέψει”

Κορονοϊός: Ακρως ανησυχητικά μηνύματα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κορονοϊός: Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει τη δυναμική να επιδεινωθεί πολύ περισσότερο, εάν όλα κράτη δεν ακολουθήσουν πιστά τις βασικές υγειονομικές προφυλάξεις, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Επιτρέψτε μου να μιλήσω με ευθύτητα, πάρα πολλές χώρες οδεύουν προς λάθος κατεύθυνση, ο ιός παραμένει ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, από τα κεντρικά του οργανισμού στη Γενεύη.

«Εάν δεν τηρούνται τα βασικά, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθεί αυτή η πανδημία, είναι να χειροτερέψει και να χειροτερέψει και να χειροτερέψει. Όμως, δεν χρειάζεται να γίνει έτσι».

Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια παγκοσμίως σήμερα, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς καταγράφοντας αύξηση 1 εκατομμυρίου σε μόλις 5 ημέρες.

Κορονοϊός: Που βρέθηκαν τα νέα κρούσματα

Κορονοϊός: 24 είναι τα χθεσινά κρούσματα όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: Τα περισσότερα εντοπίστηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς,
τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Κορονοϊός: 24 νέα κρούσματα στη χώρα

Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Ανακοινώθηκαν 24 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3826, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

1007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός – Σύψας: «Αν δε δράσουμε θα έχουμε δεύτερο κύμα κορονοϊού το καλοκαίρι»

Κορονοϊός: Για την ανησυχία που προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μίλησαν το πρωί στο MEGA, ο ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νικόλαος Σύψας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Μάριος Πυρπασόπουλος.

«Στη συνάντηση με τον κ. Κικίλια σήμερα θα συζητήσουμε ορισμένα θέματα, όπως τα βόρεια σύνορά μας από τα οποία έχουμε μεγάλη εισροή κρουσμάτων», είπε αρχικά ο κ. Σύψας. Και συνέχισε:

«Τα φαινόμενα διασποράς του ιού σε πόλεις, με ορφανά κρούσματα. Θα κουβεντιάσουμε και τις πιθανές εστίες υπερμετάδοσης του ιού και το κατά πόσο θα παρέμβουμε ή όχι», σημείωσε ο κ. Σύψας.

Διαβάστε επίσης  Χαλκιδική: «Ακτινογραφία» των διαιτητών στην Α1 κατηγορία

«Είναι δυστυχώς μια αρνητική εξέλιξη η αύξηση των κρουσμάτων και αν δεν κάνουμε κάτι τώρα για αυτό θα έχουμε το δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι.

Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, να κάνουμε προτάσεις προς την πολιτεία για να αποφύγουμε αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα πανηγύρια ο ίδιος είπε ότι «το ζήτημα των πανηγυριών θα συζητηθεί, και ακόμα και η απαγόρευσή τους είναι στο τραπέζι. Δυστυχώς υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις, είναι η ώρα για δράση. Πρώτα από όλα είναι η δημόσια υγεία. Η οικονομία είναι αλληλένδετη με τη δημόσια υγεία. Θα προτείνουμε στην κυβέρνηση οι εμπειρογνώμονες ό,τι χρειαστεί».

«Στο plan B υπάρχει περίπτωση να έχουμε νέες οδηγίες για τις μάσκες, τις μεγάλες συγκεντρώσεις, νέες ταξιδιωτικές οδηγίες.

Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά αλλά θα αλλάξουν ενδεχομένως οι όροι λειτουργίας τους.

Κορονοϊός: Εχουμε απευθύνει έκκληση, και ήδη η πολιτική ηγεσία έχει ξεκινήσει ελέγχους αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα δούμε αν απέδωσαν και αναλόγως θα κινηθούμε», τόνισε ο κ. Σύψας.

«Υπήρχε ένα κρούσμα σε μια κατασκήνωση στη Χαλκιδική. Σήμερα το πρωί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και η υγειονομική περιφέρεια μεταβαίνουν στο σημείο. Δεν είναι γνωστό το πώς κόλλησε το παιδί.

Στο νοσοκομείο της Ημαθίας έγινε η διάγνωση. Αυτά που συμβαίνουν είναι αναμενόμενα, δεν μας εκπλήσσουν.

Μας προβληματίζει εδώ και ένα – ενάμιση μήνα η έλευση των τουριστών. Την Τετάρτη αυτό που θα γίνει με τον έλεγχο στις πύλες εισόδου θεωρούσαμε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει από πριν.

Ολοι που έρχονται από τα Βαλκάνια είναι “μαζεμένοι”, δεν κυκλοφορούν πολύ, έχουν περιορισμένο budget» ανέφερε σχετικά ο κ. Πυρπασόπουλος.

«Όταν συζητήθηκε το θέμα για τις κατασκηνώσεις υπήρξε μεγάλος σκεπτικισμός.

Οργανώθηκε ένα σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας. Το σχέδιο αυτό λειτούργησε στην Χαλκιδική με την έννοια ότι δεν είχαμε διασπορά. Θα το δούμε στην πορεία, ελπίζουμε να μην έχουμε άλλα κρούσματα», είπε από την πλευρά του ο κ. Σύψας.

«Η κατάσταση παρακολουθείται καθημερινά.

Ολες οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τον τουρισμό είναι αναιρέσιμες αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Αν έχουμε το καταστροφικό σενάριο θα κλείσει ο τουρισμός. Αλλά νομίζω δεν θα φτάσουμε εκεί. Νομίζω με τις ταξιδιωτικές οδηγίες θα μπορούμε να έχουμε κάποιους τουρίστες το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο ίδιος αναφορικά με τον τουρισμό.

«Ο ιός έχει την ίδια επικινδυνότητα, απλώς τα κρούσματα είναι ανάμεσα σε τουρίστες που είναι κυρίως νέοι άνθρωποι που δεν μπαίνουν εύκολα στο νοσοκομείο και δεν διασωληνώνονται.

Αν υπάρξει διασπορά, όμως, του ιού, θα προβάλει και τις ευπαθείς ομάδες και θα έχουμε και θανάτους και διασωληνώσεις.

Με τα εργαλεία που έχουμε είμαστε “τυφλοί” για δύο εβδομάδες.

Στο τέλος του Ιουλίου θα έχουμε μια καλή εικόνα για την επίδραση του τουρισμού στην επιδημία στη χώρα», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Η Αθήνα είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας.

Η σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών θα ασχοληθεί και με το θέμα αυτό. Δεν θέλουμε να έχουμε κρούσματα σε μεγάλες πόλεις.

Επειδή υπάρχει μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού, αν ξεφύγει η επιδημία θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα. Είναι πολύ κακό σενάριο το να ξεφύγει η κατάσταση στην Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί είναι κάτω από το 1%. Και αυτό είναι ανησυχητικό γιατί όλοι οι υπόλοιποι είναι επίνοσοι», εξήγησε ο κ. Σύψας.

«Έχουμε τεράστια επιτυχία των μέτρων, στα Βαλκάνια η επιδημία ήρθε αργότερα. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουμε την πορεία των Βαλκανίων και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί.

Θα υπάρξουν περαιτέρω ταξιδιωτικές οδηγίες, αν χρειαστεί.

Θα δούμε αν τα μέτρα αποδίδουν, αν ανακόπτεται η εισροή κρουσμάτων. Αν όχι, ενδεχομένως και να κλείσουν τα βόρεια σύνορα», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *