Κορονοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένος από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

κορονοϊού Θεσσαλονίκη ΑΧΕΠΑ κορονοϊός

Ακόμη ένα θύμα της πανδημίας

Κορονοϊός: 81χρονος που ήταν θετικός στον κορονοϊό απεβίωσε το απόγευμα της Τετάρτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη.

Κορονοϊός: Ο ηλικιωμένος είχε μεταφερθεί από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι κι αντιμετώπιζε υποκείμενα καρδιολογικά προβλήματα.

Τα θύματα από την πανδημία είναι πλέον 275.

Κορονοϊός: 17 νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Τη γεωγραφική κατανομή των νέων θετικών φορέων του ιού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, τα νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη 17.

Αναλυτικότερα:

20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
87 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 12 κρούσματα συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 16 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
17 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
15 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 9 συνδέονται με συρροή
9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 7 προέκυψαν από προληπτικό έλεγχο
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης
4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 στο ΚΥΤ Λέσβου και 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροή
6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
3 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
5 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
3 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Κορονοϊός – Δερμιτζάκης: “10.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού”

Κορονοϊός: Ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και σχολίασε την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Ο καθηγητής υποστήριξε πως κάποια από τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχουν αποδώσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Παρόλα αυτά, επανέλαβε πως πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων επί 50, τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται στις 10.000. «Δεν είναι μακριά από αυτά που ξέρουμε. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η πολιτεία γνωρίζει 3.000 ενεργά κρούσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης, υπογραμμίζοντας πως οι δύο αριθμοί δεν είναι αρκετά μακριά.

Αναφορικά με το περιστατικό στην Ξάνθη, όπου ασθενής νόσησε ξανά από κορονοϊό

Για το περιστατικό στην Ξάνθη, όπου ασθενής νόσησε ξανά από κορονοϊό σημείωσε πως δεν είναι απίθανο, υποστηρίζοντας πως «θα μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους: ή θα πρέπει το στέλεχος του ιού να είναι διαφορετικό ή η ανοσία που έχτισε την πρώτη φορά ο ασθενής να μην ήταν αρκετά ισχυρή». «Δεν είναι όμως πολύ συχνό το φαινόμενο. Αν παραμείνουν σπάνια περιστατικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αν γίνουν πιο συχνά θα είναι. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσία κρατάει» ξεκαθάρισε ο καθηγητής Ιατρικής.

Για την μετάλλαξη του ιού

Αναφορικά με τη μετάλλαξη του ιού από την αρχική του εμφάνιση μέχρι σήμερα, ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε ότι η μία μετάλλαξη έχει δείξει υψηλότερη μεταδοτικότητα του ιού.

Για τα σχολεία

Ο κ. Δερμιτζάκης σχολίασε και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, υποστηρίζοντας πως δεν θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων λόγω των σχολείων» σημείωσε, τονίζοντας πως η τήρηση των αποστάσεων είναι σημαντική για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

«Πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από κάθε σχολείο και να κάνουν το maximum των μέτρων που μπορούν να εφαρμόσουν και όχι το minimum» τόνισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, ζητώντας από τους διευθυντές των σχολείων να εφαρμόσουν όσο καλύτερα μπορούν τα μέτρα προστασίας, ενώ συμπλήρωσε πως καλό θα ήταν να δημιουργηθούν βίντεο προκειμένου τα παιδιά να μάθουν τους λόγους της χρήσης της μάσκας και τη διαδικασία.

«Κάθε σχολείο θα πρέπει να γίνει πιο ιδιαίτερο στα μέτρα του, πέρα του minimum. Δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας να ορίσει κάθε λεπτομέρεια για το πώς θα λειτουργήσει η κάθε τάξη» πρόσθεσε ο καθηγητής Ιατρικής, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πρότασή του για εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών στα σχολεία.

”Αναγκαίος ο εμβολιασμός για τον ιό της γρίπης όσες ομάδες πολιτών το έχουν ανάγκη”

Ολοκληρώνοντας ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι μπορεί κάποιος να νοσεί από κορονοϊό και από γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός για τον ιό της γρίπης όσες ομάδες πολιτών το έχουν ανάγκη.

Πηγή: megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *