Κορονοϊός: Τα νεότερα στοιχεία για την πανδημία στην Ελλάδα δηοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης.
Κορονοϊός: Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 293 νέα κρούσματα. Επίσης καταγράφηκαν πέντε ακόμη θάνατοι.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:
“Σήμερα ανακοινώνουμε 293 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9280, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
1943 (21.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4179 (45.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 10 (30.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 145 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 248 θανάτους συνολικά στη χώρα. 88 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.
Κορονοϊός – Κικίλιας: “Πιεζόμαστε σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική”
Απάντηση σε όσους επικρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.
Κορονοϊός: Θα πρέπει να μας εξηγήσουν, τόνισε, αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ζητούμενο των επομένων ημερών, είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι πιεζόμαστε ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη.
Επανέλαβε ότι στα τέλη του 2020 θα λάβει η χωρά μας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ πρόσθεσε ότι η PFIZER με την BioNTech προσχωρούν και βρίσκονται στην διαδικασία για την δημιουργία εμβολίου και η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί.
Πρόσθεσε ότι στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι και τα τέλη του 2020 οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα «πρέπει να είμαστε σοβαροί».
Για τον Γκίκα Μαγιορκίνη που επελέγη να αναπληρώνει τον κ. Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές.