Μίκης Θεοδωράκης: Οριστική δικαστική απόφαση για την κηδεία και την ταφή

Μίκης Θεοδωράκης

Το ζήτημα οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες

Μίκης Θεοδωράκης: Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί στον Γαλατά Χανίων και με γραφείο τελετής επιλογής των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας, που εκπροσωπούνται από τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου φίλων του μουσικοσυνθέτη, Γιώργου Αγοραστάκη.

Νωρίς σήμερα το πρωί, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την απόφαση του, με την οποία τους αναγνωρίζει αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν και για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη που συνέταξε ο Μίκης Θεοδωράκης τον Ιανουάριο του 2020.

Είναι εκείνοι δηλαδή που αποφασίζουν και για το γραφείο τελετών.

Μίκης Θεοδωράκης – λαϊκό προσκύνημα

Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, στον γιο του και στη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με την διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

Διαβάστε επίσης  Υπόσχονταν ρυθμίσεις δανείων και επενδύσεις και άρπαξαν πάνω από 550.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως χθες με νέα προσωρινή διαταγή δόθηκε το δικαίωμα στην πλευρά Αγοραστάκη να επιλέξει και το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την διαδικασία.

Είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια τη συζήτησης, η δήλωση του εκτελεστή της τελευταίας βούλησης του Μίκη και των συγγενών του, να ενταφιαστεί στον τόπο που ο ίδιος επέλεξε.

Ωστόσο, η πλευρά της κόρης του Μαργαρίτας, υποστήριξε ότι επιμένει στο ζήτημα της ανάθεσης σχετικά με το γραφείο τελετών, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αναλάβει αυτό που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

Πηγή: enikos.gr, Αννα Κανδύλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *