Παγώνη: “Πιστεύουμε σε αποκλιμάκωση μέχρι το Πάσχα”

κορονοϊός κρούσματα

Τί είπε για την διασπορά στην Ουκρανία

Κορονοϊός: «Πιστεύουμε στην αποκλιμάκωση μέχρι το Πάσχα με περαιτέρω μείωση σκληρών δεικτών» ανέφερε με αισιοδοξία η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα η Ματίνα Παγώνη, υπογράμμισε ότι «είμαστε τυχεροί» καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» σχεδόν έφυγε και η «Ομικρον» με υποπαραλλαγές της είναι αντιμετωπίσιμη, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους. «Πιστεύουμε στην αποκλιμάκωση μέχρι το Πάσχα με περαιτέρω μείωση σκληρών δεικτών» (εισαγωγές, θάνατοι), είπε η κ. Παγώνη.

Η αύξηση κρουσμάτων στις απλές κλίνες είναι απόρροια της Τσικνοπέμπτης και της χαλαρότητας με τις μάσκες και σε εσωτερικούς χώρους, επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, επαναλαμβάνοντας ότι «ο ιός θα είναι εδώ και εάν χρειαστεί και τέταρτη δόση θα προχωρήσουμε».

Όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία ανέφερε: «Μέσα στην τραγωδία δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί τίποτα στην εμπόλεμη Ουκρανία και στους αμάχους που στοιβάζονται για να διαφύγουν. Τι μάσκες να βρεθούν, τι αποστάσεις να τηρηθούν», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπενθυμίζοντας ότι και πριν από τον πόλεμο η Ουκρανία είχε πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Πηγή: ΕΡΤ