Μια κίνηση γεμάτη νόημα ως ένδειξη υποστήριξης στις γυναίκες του Ιράν έκανε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κόβωντας μια τούφα από τα μαλλιά της.
Στο βίντεο που ανέβασε στο Twitter η Ρένα Δούρου φαίνεται να κόβει μια τούφα από τα μαλλιά της, με μουσική υπόκρουση το – διασκευασμένο στα Φαρσί – εμβληματικό τραγούδι των Ιταλών παρτιζάνων «Βella Ciao».
Στο τέλος του βίντεο η Ρένα Δούρου φυσά τα μαλλιά που της έχουν μείνει στο χέρι.
Στην ανάρτησή της γράφει: «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να μην ξεχαστούν».
Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να μην ξεχαστούν #Iran #MahsaAmini #supportIranianwomen #IranianWomen pic.twitter.com/MgdPnlrylx
— Ρένα Δούρου (@RenaDourou) October 6, 2022
Υπενθυμίζεται πως η 22χρονη Μάχσα Αμινί έπεσε νεκρή μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών στο Ιράν γιατί δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της και φαίνονταν τα μαλλιά της. Με αφορμή το θάνατο της Μάχσα Αμινί έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στο Ιράν όσο και στο εξωτερικό, ενώ δεκάδες έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των διαδηλώσεων στους δρόμους της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον ιρανικό λαό, πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο έκοψαν τα μαλλιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.