Ο Αχιλλέας Μπέος συνελήφθη χθες το βράδυ έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας.
Ο δημοτικός σύμβουλος μήνυσε τον δήμαρχο Βόλου για απειλή αφού κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του είπε “βάλε μυαλό εσύ”.
Η συγκεκριμένη φράση μετά και την επίθεση που είχε δεχθεί ο κ. Γαργάλας την περασμένη Παρασκευή στη ΔΕΥΑΜΒ από τον τότε δημοτικό σύμβουλο, Βασίλη Ζαχείλα, εξελήφθη από την κ. Γαργάλα, αλλά και άλλους που την άκουσαν, ως απειλή κατά του κ. Γαργάλα και ως επιβράβευση της συμπεριφοράς του Β. Ζαχείλα, μέλη της οικογένειας του οποίου, ήταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις θέσεις του κοινού.
Ο κ. Γαργάλας, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, επισήμανε, ότι ήταν μονόδρομος η κατάθεση της μήνυσης, γιατί – όπως είπε- κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένειά του.
Μετά τη μηνυτήρια αναφορά, που υποβλήθηκε στην Αστυνομία απ΄τον σύμβουλο, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και με προφορική εντολή αφέθηκε στην πορεία ελεύθερος.
Στο 18:20 η απειλή Μπέου στον Κ. Γαργάλα