Θεσσαλονίκη: Δέκα προσαγωγές για τα χθεσινά επεισόδια

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μεταξύ νεαρών και ΜΑΤ στην περιοχή της Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να γίνει κάποια σύλληψη, καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Επεισόδια στο κέντρο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στην περιοχή του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ επί της οδού Απ. Παύλου, ενώ σημειώθηκαν ήδη εκτεταμένες φθορές σε οχήματα.

Από την αστυνομία γίνεται χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ενώ έγιναν προσαγωγές.

Πορεία έγινε το απόγευμα

Στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα η πορεία διαμαρτυρίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο συγκεκριμένο σημείο.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Πυροβολισμοί μετά από τσακωμό οδηγών στον Εύοσμο

Με πανό αλλά και συνθήματα, σωματεία, μέλη κομματικών παρατάξεων και κάτοικοι της περιοχής είπαν «όχι στην αστυνομική βία και την παρουσία της αστυνομίας σε πλατείες και γειτονιές».

Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, χθες το βράδυ περίπου στις 22.30, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν στο σημείο – για συγκεντρωμένα άτομα στην πλατεία – και οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης και χημικών στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *