Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον κορονοϊό στη Δυτική Μακεδονία είναι από την Κοζάνη.
Ο ιός λοιπόν, «χτύπησε» έναν 53χρονο στην Σιάτιστα, στην Κοζάνη. Τα αποτελέσματα των εξετάσεών για τον κορονοϊό, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, έχει λάβει ανεπίσημα το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.
Ο άνδρας νοσηλεύεται διασωληνομένος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, έχοντας μεταφερθεί από το Μαμάτσειο.
Ο ασθενής δεν είχε ιστορικό ταξιδιού, ενώ εργάζεται στο Νοσοκομείο Καστοριάς
89 τα κρούσματα στη χώρα από τον κορονοϊό
Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας.
Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.
Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 89.
Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 11 νέα κρούσματα από τον κορονοϊό.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Τσιόδρας, οι 56 από τους ασθενείς προέρχονται από την προσκυνηματική εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, 47 ήταν στο γκρουπ και εννέα οι επαφές τους.
Τα 81 κρούσματα είναι άτομα ελληνικής καταγωγής, ενώ οι άλλοι τρεις είναι ξένοι υπήκοοι είπε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Συνολικά 27 ασθενείς νοσηλεύονται, ο ένας εξ αυτών διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ 57 είναι σε απομόνωση στην οικία τους.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, τέσσερα από τα συνολικά 84 κρούσματα είναι «ορφανά», δηλαδή δεν έχουν ιστορικό έκθεσης και παραμένει άγνωστο το πώς κόλλησαν την ασθένεια.
Ακόμη ένα κρούσμα, προέρχεται από την Κοζάνη.
Πανικός στα χρηματιστήρια
Τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου καταρρέουν εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊου με την ανησυχία να είναι τεράστια.
Η βουτιά στις τιμές των μετοχών στα χρηματιστήρια θυμίζουν ημέρες του 2008, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι η σημερινή κατάσταση περισσότερο θυμίζει το κραχ του 1929. Οι αγορές είναι πλέον εκτός ελέγχου.
Και σαν να μην έφτανε το θέμα του κορονοϊού είχαμε και την «επίθεση» της Σαουδικής Αραβίας στην Ρωσία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και η τιμή του μαύρου χρυσού σε επίπεδα, που κοντόφθαλμα μεν αποτελεί τονωτική ένεση στην οικονομία, ανοιχτόμυαλα ωστόσο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα θεωρητικά πάντα λύνει.
Εν των μέσω αυτών η Ελλάδα μοιάζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις μη μπορώντας να τις επηρεάσει. Στο ελληνικό χρηματιστήριο ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 600 μονάδες, με τις τράπεζες να δείχνουν πλέον αδύναμες να αντισταθούν στην γενικευμένη επικράτηση των πωλητών.